Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

GUACAMOLE













Το guacamole, ένα συνοδευτικό ντιπ από αβοκάντο σχεδόν ποτέ δε λείπει από το τραπέζι ενός μεξικάνικου γεύματος. Είναι για τους Μεξικάνους ότι είναι το τζατζίκι για εμάς ή το χούμους για τους Άραβες. Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές, αλλά εμείς θα παρουσιάσουμε το guacamole στην πιο απλή και παραδοσιακή εκδοχή του η οποία αναδεικνύει όλη τη γεύση του αβοκάντο, χωρίς να την κρύβει κάτω από άλλα πρόσθετα υλικά. Εξυπακούεται όμως πως θα επανέλθουμε και με ξεχωριστές παραλλαγές!

Υλικά:
  • 2 ώριμα αβοκάντο
  • 2 σκ. σκόρδο τριμμένο
  • Χυμός 1 λάιμ
  • 2-3 πράσινες πιπεριές τσίλι ψιλοκομμένες
  • Αλάτι

Εκτέλεση:
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά με το αβοκάντο και πολτοποιούμε με πηρούνι, ώστε να παραμείνουν και ολόκληρα κομμάτια από την ψίχα του.
  • Οι αναλογίες των υλικών είναι η δική μας πρόταση. Εσείς μη διστάσετε να τις αλλάξετε κατά το γούστο σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου