Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Φόρτωση...

Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΟΥΝΕΛΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΜΠΥΡΑ ΚΑΙ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ
















Είναι από τις λίγες φορές που αναπαράγουμε συνταγή από την τηλεόραση. Κι αυτή φυσικά όχι ακριβώς όπως την είδαμε, γιατί όταν πήγαμε να την αναπαράγουμε είχαμε ξεχάσει τι ακριβώς είχαμε δει. Όμως η γεύση της είναι συγκλονιστική έτσι κι αλλιώς! Σπιτική και ανεπιτήδευτη!

Υλικά:
  • 1 κουνέλι σε μερίδες
  • 500 ml. μπύρα
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 σφηνάκι τσίπουρο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Δεντρολίβανο
  • Πιπέρι σε κόκκους
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο
  • Χυλοπίτες μακριές
  • Μυζήθρα τριμμένη

Εκτέλεση:
Μαρινάρω το κουνέλι στη μπύρα για 2 ώρες τουλάχιστον. Σωτάρω το το κουνέλι σε κατσαρόλα με λίγο λάδι. Προσθέτω το κρεμμύδι, το σωτάρω και σβήνω με το τσίπουρο. Προσθέτω τη μπύρα, τη μουστάρδα και τα μπαχαρικά. Βράζω σε μέτρια φωτιά για 45'-50' ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Αν η σάλτσα είναι πολύ αραιή μπορώ να τη βράσω μέχρι να δέσει ή να χρησιμοποιήσω κορν-φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό. Σερβίρω με βρασμένες χυλοπίτες με μυζήθρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου