Σας αρέσει η ινδική κουζίνα; Εμείς την προτιμάμε για τις καυτερές γεύσεις της και αυτή εδώ η συνταγή δεν αποτελεί εξαίρεση. Την παρουσιάζουμε γιατί οι περισσότεροι ξέρουν τα διάσημα πιάτα με κρέας της Ινδίας, αλλά λίγοι ξέρουν τα αναρίθμητα πιάτα με όσπρια που διαθέτει. Καλές δοκιμές!
Υλικά:
- 1 φλ. φασόλια άσπρα μουλιασμένα για 8 ώρες
- 1 φλ. φασόλια κόκκινα μουλιασμένα για 8 ωρες
- 1 φλ. πράσινα ψιλοφάσουλα
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 ντομάτα τριμμένη
- 1 κ.σ. τζίντζερ τριμμένο
- 1 κ.σ. σκόρδο τριμμένο
- 1 κ.σ. πιπέρι καγιέν
- 2 κ.σ. κάρι
- Λίγο γκαράμ μασάλα
- 2 κ.σ. πολτός tamarind
- 1 φλ. φρέσκος κόλιαντρος ψιλοκομμένος
- Αλάτι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Βράζω τα φασόλια και φυλάω το νερό τους. Σωτάρω το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει. Προσθέτω το τζίντζερ και το σκόρδο και σωτάρω για λίγο. Προσθέτω τη ντομάτα, το πιπέρι καγιέν και το κάρι και αφήνω τη ντομάτα να πιει τα υγρά της. Προσθέτω τα φασόλια και το νερό τους και βράζω για 3'. Προσθέτω το tamarind και το γκαράμ μασάλα, βράζω για 1' και προσθέτω τον κόλιαντρο. Το τελικό αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι όπως στη φωτογραφία. Τα πράσινα ψιλοφάσουλα θα έχουν πολτοποιηθεί, ενώ τα άλλα θα κρατάνε. Σερβίρω με ρύζι basmati.
- Το γκαράμ μασάλα για τους Ινδούς είναι ουσιαστικά αυτό που αποκαλούμε κάρι εμείς. Όμως στη συνταγή είναι διαφορετικά μίγματα μπαχαρικών. Το κάρι είναι ουσιαστικά μίγμα που κατασκεύασαν οι δυτικοί. Το βρίσκουμε εύκολα και σε supermarket ενώ το γκαράμ μασάλα το έχουμε δει μόνο σε μπαχαράδικα.
- Πολτό tamarind θα βρείτε σε καταστήματα με ασιατικά προϊόντα. Αν δεν έχετε, για παρόμοιο αποτέλεσμα χρησιμοποιήστε ίση ποσότητα χυμό λάιμ και 1 κ.γ. ζάχαρη.
- Αν δε μπορέσετε να βρείτε κόκκινα φασόλια, χρησιμοποιήστε φασόλια χάντρες. Αν πρόκειται για ξερά θα τα μουλιάσετε και αυτά για 8 ώρες. Αν πρόκειται για φρέσκα ή κατεψυγμένα αυτό δε χρειάζεται.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου