Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΦΙΛΕΤΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΧΑΛΟΥΜΙ













Το φιλέτο κοτόπουλου είναι εξαιρετικά υγιεινή επιλογή για κύριο γεύμα, καθώς δεν έχει λιπαρά, είναι ελαφρύ και δεν ανεβάζει τη χοληστερίνη! Ένας πανεύκολος και γρήγορος τρόπος να φτιάξετε ένα ελαφρύ και υγιεινό πιάτο με φιλέτο κοτόπουλου χωρίς να λερώσετε σχάρες ή πολλά σκεύη είναι και ο σημερινός. Αρκεί ένα αντικολλητικό τηγάνι που να μπαίνει στο φούρνο (ή το πολύ ένα τηγάνι και ένα pyrex)! Ο συνδυασμός του με το κυπριακό χαλούμι και το δυόσμο σίγουρα θα σας ενθουσιάσει!

Υλικά:
  • 1 φιλέτο κοτόπουλου ανοιγμένο στη μέση
  • 2 κομμάτια χαλούμι μεγέθους σπιρτόκουτου
  • Χυμός μισού λεμονιού
  • Δυόσμος
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Τυλίγω το χαλούμι στο κρέας αφού πρώτα αλατοπιπερώσω και ρίξω εσωτερικά δυόσμο και στερεώνω με οδοντογλυφίδες. Αλατοπιπερώνω και εξωτερικά και σοτάρω σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι. Σβήνω με λεμόνι. Τελειώνω το ψήσιμο στο φούρνο στους 200°C για περίπου 20'. Πρέπει να το βγάλω ακριβώς όταν όλο το κρέας αλλάξει χρώμα και γίνει λευκό. Αν συνεχίσω το ψήσιμο παραπάνω θα σκληρύνει! Σερβίρω με έξτρα χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου