Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΦΙΛΕΤΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΧΑΛΟΥΜΙ















Το φιλέτο κοτόπουλου είναι εξαιρετικά υγιεινή επιλογή για κύριο γεύμα, καθώς δεν έχει λιπαρά, άρα έχει λίγες θερμίδες, είναι ελαφρύ και δεν ανεβάζει τη χοληστερίνη! Ένας πανεύκολος και γρήγορος τρόπος να φτιάξετε ένα ελαφρύ και υγιεινό πιάτο με φιλέτο κοτόπουλου χωρίς να λερώσετε σχάρες ή πολλά σκεύη είναι αυτό που σας φτιάχνω σήμερα. Αρκεί ένα αντικολλητικό τηγάνι που να μπαίνει στο φούρνο (ή το πολύ, ένα τηγάνι και ένα pyrex)! Ο συνδυασμός του με το κυπριακό χαλούμι και το δυόσμο σίγουρα θα σας ενθουσιάσει! Σας δίνω τη συνταγή για ένα φιλέτο κι εσείς πολλαπλασιάστε τη, ανάλογα με το πόσα άτομα θα ταΐσετε!

Υλικά:
  • 1 φιλέτο κοτόπουλου ανοιγμένο στη μέση κατά μήκος
  • 2 κομμάτια χαλούμι μεγέθους σπιρτόκουτου
  • Χυμός 1/2 λεμονιού
  • 2 μεγάλα φύλλα δυόσμου
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ρίγανη
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
  1. Τυλίγω το χαλούμι στο κρέας αφού πρώτα αλατοπιπερώσω και βάλω εσωτερικά τα φύλλα του δυόσμου. Στερεώνω με οδοντογλυφίδες.
  2. Αλατοπιπερώνω και εξωτερικά και σοτάρω σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι. Σβήνω με λεμόνι. Μεταφέρω το φαγητό στο φούρνο και το αφήνω μα ψηθεί στους 200°C για περίπου 20'-25' (ανάλογα το μέγεθος και το πάχος του φιλέτου). Πρέπει να το βγάλω ακριβώς όταν όλο το κρέας αλλάξει χρώμα και γίνει λευκό. Αν συνεχίσω το ψήσιμο παραπάνω θα σκληρύνει! Σερβίρω με έξτρα χυμό λεμονιού, ρίγανη και ελαιόλαδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου