Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΑΛΑΤΑ ΜΑΡΟΥΛΙ-ΓΚΡΕΪΠΦΡΟΥΤ













Η συγκεκριμένη σαλάτα προέρχεται από μία ιστοσελίδα με φιλιπινέζικες χορτοφαγικές συνταγές, προσαρμοσμένη όμως στα δικά μας δεδομένα, καθώς το εσπεριδοειδές που ονομάζεται πομέλο δεν ευδοκιμεί στα μέρη μας, αλλά ούτε και το έχουμε εντοπίσει πουθενά (ακόμα). Το πιο καλό υποκατάστατο του είναι το γκρέιπφρουτ. Μάλιστα εμείς χρησιμοποιήσαμε κόκκινο γκρέιπφρουτ που έχει πιο ήπια γεύση, για να ισορροπήσουμε την πικάντικη vinaigrette. Δοκιμάστε τη και θα εκπλαγείτε!

Υλικά:
  • 1 μαρούλι χοντροκομμένο
  • 1  κόκκινο γκρέιπφρουτ σε σκελίδες
  • 1/2 φλ. ξηροί καρποί χοντροσπασμένοι (φιστίκια/καρύδι)
Για τη vinaigrette:
  • 1/2 φλ. Sriracha sauce
  • 1 κ.σ. σησαμέλαιο
  • 1/4 φλ. νερό
  • 2 κ.σ. ζάχαρη κοκοφοίνικα
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Αναμιγνύω καλά όλα τα υλικά της vinaigrette. Βάζω όλα τα υλικά της σαλάτας σε ένα μπολ, τα αναμιγνύω και τα περιχύνω με τη vinaigrette.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου