Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΥΔΑΣ-ΜΑΣΤΙΧΑΣ









Το 2022 έχει μπει εδώ και ένα μήνα, αλλά εγώ τώρα μόλις καταφέρνω να φτιάξω μια καινούρια συνταγή! Γι' αυτό και δε θα μπορούσε να είναι τίποτε άλλο από ένα γλυκό, έτσι για να γλυκαθούμε λίγο, μήπως και μας πάει γούρικα η χρονιά αυτή, γιατί ήδη έχουμε περάσει πολλά γενικώς! Στο θέμα μας όμως! Σήμερα, σας έχω ένα γλυκό πάρα μα πάρα πολύ απλό, αλλά συγκλονιστικά νόστιμο! Έχω συνδυάσει τον διαχρονικά αγαπημένο μου σιμιγδαλένιο χαλβά, με κρέμα από ρόφημα καρύδας, αρωματισμένη με μαστίχα Χίου! Νομίζω ότι είναι ένα γλυκό που θα σας λύσει τα χέρια, αν θέλετε να κεράσετε κόσμο, γιατί γίνεται πολύ εύκολα και το φυλάτε στο ψυγείο για αρκετές μέρες, χωρίς να παθαίνει το παραμικρό! Πάμε να δούμε πώς γίνεται και καλή μας απόλαυση!


Υλικά:

Για το χαλβά:

  • 60 gr. ελαιόλαδο
  • 250 gr. σιμιγδάλι ψιλό
  • 200 gr. ζάχαρη άσπρη
  • 100 gr. ζάχαρη καστανή
  • 150 gr. χυμός πορτοκαλιού
  • 350 gr. νερό
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Για την κρέμα:

  • 500 gr. ρόφημα καρύδας (χωρίς ζάχαρη)
  • 75 gr. ζάχαρη
  • 40 gr. κορν-φλάουρ
  • 1/2 κ.γ. μαστίχα Χίου τριμμένη (αν δεν έχετε, χρησιμοποιήστε μία βανιλίνη)
  • Κανέλα

Εκτέλεση:

  1. Χαλβάς: Βάζω το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα να κάψει. Προσθέτω το σιμιγδάλι και το καβουρδίζω ανακατεύοντας συνεχώς με έναν αβγοδάρτη μέχρι να αποκτήσει απαλό χρυσοκαφέ χρώμα. Συνεχίζοντας να ανακατεύω γρήγορα, προσθέτω τη ζάχαρη και αφού ομογενοποιηθεί με το σιμιγδάλι προσθέτω τέλος το νερό και το χυμό. Πριν ρίξω τα υγρά, αποσύρω την κατσαρόλα απ' τη φωτιά, γιατί με τη μεγάλη θερμοκρασία θα πιτσιλίσουν πάρα πολύ. Μετά επαναφέρω την κατσαρόλα στη φωτιά, αλλά τη χαμηλώνω σε μέτρια θερμοκρασία. Όταν αρχίσει το μείγμα να πήζει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας, το στρώνω ομοιόμορφα σε ταψί διαστάσεων περίπου 25 15 cm. και το αφήνω να κρυώσει.
  2. Κρέμα: Όσο κρυώνει ο χαλβάς, βάζω όλα τα υλικά της κρέμας εκτός από την κανέλα σε μια κατσαρόλα. Ανάβω το μάτι και ανακατεύω καλά, μέχρι να πήξει το μείγμα.
  3. Αδειάζω την κρέμα πάνω στο χαλβά, τη στρώνω ομοιόμορφα, πασπαλίζω με κανέλα και την αφήνω να κρυώσει και αυτή. Βάζω το γλυκό στο ψυγείο. Μπορώ να το σερβίρω σε μία ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου