Κάποιες φορές συμβαίνει να έχω διάθεση για πειραματισμούς! Δεν αρκούσε απλώς να μαγειρέψω το σολομό μου με έναν από τους πολλούς τρόπους που ξέρω ήδη, αλλά έπρεπε οπωσδήποτε να κάνω κάτι καινούριο. Έτσι, τον έκανα μπιφτέκια! Τελικά, όπως αποδείχτηκε δεν ήταν ούτε ιδιαίτερα δύσκολο ούτε ιδιαίτερα χρονοβόρο! Επιπλέον, έφτιαξα ένα πιάτο πρωτότυπο, το οποίο μάλιστα, θα μπορούσε να καταναλωθεί πιο εύκολα και από μικρά παιδιά, τα οποία συνήθως είναι κάπως δύσπιστα με τα ψάρια! Εσείς, συνοδέψτε τα με μια δροσερή πράσινη σαλάτα και με ένα συνοδευτικό ρύζι ή πατάτες και θα έχετε ένα ολοκληρωμένο και χορταστικό γεύμα!
Υλικά (για 6 μέτρια μπιφτέκια):
- 500 gr. φιλέτο σολομού ψιλοκομμένο σαν κιμάς
- 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1/2 χούφτα άνηθος ψιλοκομμένος
- 1/2 χούφτα κόλιαντρος ψιλοκομμένος (ή μαϊντανός)
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. σουσάμι
- 1 κ.γ. πάπρικα
- 1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
- 1/2 κ.γ. ξερός βασιλικός
- Ξύσμα από 1/2 λεμόνι
- 1 αβγό
- 3-4 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
- 2 κ.σ. σησαμέλαιο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση:
Αναμειγνύω πολύ καλά όλα τα υλικά της συνταγής, ζυμώνω μέχρι να ομογενοποιηθούν και πλάθω 6 ισομεγέθη μπιφτέκια. Το μείγμα πρέπει να είναι μεν αφράτο, αλλά να «στέκεται». Ψήνω στο φούρνο στους 200°C για 8'-10' (εναλλακτικά μπορώ να τα ψήσω στη σχάρα). Σερβίρω με το αγαπημένο μου συνοδευτικό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου