Υλικά:
- Κοτόπουλο σε παϊδάκια (~1 kg.)
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 κ.σ. πάστα tamarind
- 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- Αλάτι
- Ελαιόλαδο/Ηλιέλαιο
Για την πάστα καρύδας:
- 1 φλ. τριμμένη καρύδα
- 4 ξερές πιπεριές τσίλι
- 1 κ.γ. κύμινο σε σπόρους
- 1,5 κ.σ. κόλιαντρος σε σπόρους
- 10 κόκκοι πιπέρι μαύρο
- 1 κ.γ. μαραθόσπορος
- 1 κ.γ. γλυκάνισος
- 2 κ.σ. παπαρουνόσπορος
- 6 γαρίφαλα
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. κουρκουμάς
Εκτέλεση:
- Για την πάστα καρύδας: Σε στεγνό αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζω ελαφρώς την καρύδα μέχρι να χρυσίσει. Στη συνέχεια με τον ίδιο τρόπο καβουρδίζω όλα τα υπόλοιπα υλικά της πάστας εκτός από τον κουρκουμά, μέχρι να αρωματίσουν καλά. Στη συνέχεια τα αναμειγνύω με την καρύδα και τον κουρκουμά, προσθέτω λίγο νερό και τα πολτοποιώ στο multi μέχρι να πάρω μια ομοιογενή πάστα.
- Σε wok ή βαθύ τηγάνι με λίγο λάδι σοτάρω τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν καλά. Προσθέτω το κοτόπουλο και συνεχίζω το σοτάρισμα μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτω την πάστα καρύδας, ανακατεύω καλά να πάει παντού και να αρωματίσει καλά και προσθέτω το tamarind, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και νερό μέχρι να σκεπάζει το κρέας. Βράζω σε μέτρια φωτιά για 30'. Αν στο τέλος του βρασίματος η σάλτσα είναι αραιή, βράζω λίγο ακόμα μέχρι να δέσει. Σερβίρω με ρύζι ή/και ινδικές πίτες naan ή πίτες για σουβλάκια και συνοδεύω με ένα δροσερό ντιπ γιαουρτιού.
- Στην επαρχία της Γκόα το φαγητό αυτό το συνοδεύουν με το τοπικό κόκκινο ρύζι. Εδώ δεν είμαστε η επαρχία της Γκόα και κόκκινο ρύζι δεν υπάρχει (απ' όσο ξέρω μέχρι στιγμής). Το πιο κοντινό υποκατάστατο θα ήταν το αναποφλοίωτο ρύζι που το βρίσκουμε πλέον σχεδόν σε όλα τα supermarket και που μάλιστα έχει και υψηλότερη θρεπτική αξία από τα υπόλοιπα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου