Ώρα για ψάρι! Και μάλιστα για τις «ταπεινές» σαρδέλες που όμως στην πραγματικότητα είναι ταπεινές μόνο στην τιμή, αφού υπερέχουν πολλών άλλων ψαριών και σε γεύση και σε διατροφική αξία! Σήμερα τις κάνω πλακί, σε μία παραλλαγή της συνταγής μου με γαύρο, όπου πρόσθεσα μουστάρδα, κάπαρη και ολόκληρα ντοματίνια! Απλά εξαιρετική! Περισσότερα λόγια είναι περιττά!
Υλικά:
- 1 kg. σαρδέλες
- 5 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- 500 γρ. τριμμένη ντομάτα
- 2 κ.σ. κάπαρη ξεπλυμένη
- 1 χούφτα κόλιαντρος ψιλοκομμένος (ή μαϊντανός)
- 3 κ.σ. μουστάρδα
- Λίγος χυμός λεμονιού
- 10 ντοματίνια
- Θρούμπι (ή θυμάρι)
- Πιπέρι άσπρο
- Αλάτι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Ανακατεύω όλα τα υλικά της συνταγής εκτός από τις σαρδέλες και τα ντοματίνια. Περιχύνω με αυτά τις σαρδέλες, ανακατεύω και τοποθετώ επάνω τα ντοματίνια. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20'-25' (αν οι σαρδέλες είναι μικρές θα χρειαστούν λιγότερο χρόνο).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου