Αισίως φτάσαμε στην τρίτη εκδοχή μας για ρολό κιμά στο φούρνο! Μετά τη ντοματένια εκδοχή και την εκδοχή με τις κανθαρέλλες, σήμερα σειρά έχει η κρασάτη σάλτσα βασιλικού. Η συνταγή βγήκε εξαιρετικά πετυχημένη και μάλιστα η χρήση των μυρωδικών και των μπαχαρικών έγινε με φειδώ, έτσι ώστε να ξεχωρίσουν τα αρώματα του σέλινου και του βασιλικού που χρησιμοποιήσαμε στο μείγμα του κιμά. Πολλές φορές το μέτρο και όχι η υπερβολή είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά σε μια συνταγή! Καλά μαγειρέματα!
Υλικά (για 4 μερίδες):
Για τον κιμά:
- 500 gr. κιμάς μοσχαρίσιος
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- 5 κ.σ. γραβιέρα τριμμένη
- 1 χούφτα σέλινο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. βασιλικός φρέσκος ψιλοκομμένος
- 1 φλ. νιφάδες βρόμης περασμένες από το multi
- 1 αβγό
- Πιπέρι
- Αλάτι
- Ελαιόλαδο
- 750 gr. πατάτες κομμένες κυδωνάτες
- 4 σκ. σκόρδο
- 1 κρεμμύδι
- 1,5 φλ. κρασί λευκό
- 1 κ.γ. ξερός βασιλικός
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Αναμειγνύω τα υλικά του κιμά και φτιάχνω ρολό.
- Πολτοποιώ στο multi όλα τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής εκτός από τις πατάτες.
- Στρώνω τις πατάτες σε ταψί και επάνω βάζω το ρολό. Περιχύνω το φαγητό με τη σάλτσα που έχω πολτοποιήσει και ψήνω στο φούρνο στους 220°C για 20' και μετά κατεβάζω τη θερμοκρασία στους 200°C και ψήνω για ακόμα 40' περίπου, προσθέτοντας κατά διαστήματα το κατάλληλο νερό για να μη στεγνώσει το ταψί και ανακατεύοντας προσεκτικά 2-3 φορές για να μην αρπάξουν οι πατάτες. Μετά τη 1 ώρα κλείνω το φούρνο και τον αφήνω μισάνοιχτο για λίγα λεπτά για να "ξεκουραστεί" το φαγητό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου