Η δεύτερη ανάρτηση αυτής της εβδομάδας είναι η συνέχεια του "λατινοαμερικάνικου" γεύματος που ξεκινήσαμε τη Δευτέρα στα πλαίσια των επετειακών αναρτήσεών μας για τον 1 χρόνο ύπαρξης της "Κουζίνας του Shogun"! Πρόκειται για μία εξωτική σαλάτα που συνδυάζει το κοτόπουλο με φρούτα, όπως το μάνγκο και το μήλο, λαχανικά όπως το σέλινο και το καλαμπόκι και το κάρι, δίνοντας στο σύνολο μία χροιά Καραϊβικής. Δεν είναι παραδοσιακή συνταγή ακριβώς, καθώς βάλαμε και εμείς λίγο το χεράκι μας στο να τη διαμορφώσουμε με βάση τα γούστα μας, αλλά ο γευστικός συνδυασμός των υλικών είναι τόσο πετυχημένος και το αποτέλεσμα τόσο δροσιστικό που δε θα τη χορταίνετε!
Υλικά:
- 2 φιλέτα κοτόπουλο σε μικρά κομματάκια
- 1/3 μάνγκο σε κύβους
- 1/2 μήλο σε κύβους
- 5 κ.σ. καλαμπόκι βρασμένο
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3-4 κλωνάρια σέλερι (ή σέλινο) ψιλοκομμένο
- Χυμός 1/2 λάιμ
- 300 gr. γιαούρτι
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.γ. κάρι
- Πιπέρι
- Αλάτι
Εκτέλεση:
Ψήνω το κοτόπουλο αρωματισμένο με το κάρι και αλατισμένο, σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο (ή και καθόλου) ελαιόλαδο. Το αναμειγνύω με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Βάζω τη σαλάτα για 2-3 ώρες στο ψυγείο να παγώσει και σερβίρω κρύα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου