Το καλοκαίρι, για όσους έχουν την ευκαιρία να βρεθούν σε ένα παραθαλάσσιο μέρος, είναι και μια αφορμή να συνδυάσουν το μπάνιο τους με ένα ουζάκι στην παραλία. Φυσικά υπάρχουν άπειροι ουζομεζέδες που μπορούν να το συνοδεύσουν και εμείς σήμερα προτιμήσαμε τους πασίγνωστους και αγαπημένους κολοκυθοκεφτέδες! Φυσικά, όπως προτιμούμε να τους φτιάχνουμε εμείς. Κάτι σαν λουκουμάδες δηλαδή... Και, όχι! Αυτή τη φορά θα βάλουμε την υγιεινή διατροφή για λίγο στην άκρη...
Υλικά (για περίπου 25 κεφτέδες):
- 750 gr. κολοκύθι τριμμένο και στιμμένο από τα πολλά υγρά
- 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 3 σκ. σκόρδο τριμμένο
- 2 φλ. νιφάδες βρώμης αλεσμένες στο multi σε σκόνη (ή αλεύρι)
- 2 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
- 2 κ.σ. κόλιαντρος ψιλοκομμένος
- 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 αβγό
- Μπαχάρι
- Πιπέρι
- Αλάτι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Αναμιγνύω όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν ένας ομοιογενής χυλός. Σε κατσαρόλα με μπόλικο ελαιόλαδο τηγανίζω λίγους λίγους τους κεφτέδες μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκαφετί χρώμα.
- Το λάδι δεν πρέπει να καίει υπερβολικά γιατί οι κεφτέδες θα αρπάξουν χωρίς να ψηθούν. Πρέπει να είναι σε θερμοκρασία μέτρια προς υψηλή. Επίσης, τους κεφτέδες τους τηγανίζω τμηματικά για να μην πέσει πολύ η θερμοκρασία του λαδιού αν βάλω πολλούς μαζί.
- Επειδή οι κεφτέδες αυτοί είναι κάτι σαν λουκουμάδες δε μπορώ να τους πλάσω με το χέρι. Χρησιμοποιώ δύο κουτάλια για να τους σχηματίσω από το χυλό και τους ρίχνω γρήγορα και κατευθείαν μέσα στο καυτό λάδι. Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Εμείς το καταφέραμε με την πρώτη!
προσθέστε κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα και βέβαια για καλύτερο αποτέλεσμα αντί για κολοκύθι - γλυκοκολοκύθα!
ΑπάντησηΔιαγραφή