Ο σολομός είναι πλέον ένα ψάρι κοινό, που το βρίσκουμε πάρα πολύ εύκολα. Οι διαιτολόγοι το συστήνουν ιδιαίτερα, λόγω της περιεκτικότητάς του σε ευεργετικά ω-3 λιπαρά οξέα. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε να πούμε πως πέραν όλων αυτών είναι κι ένα ψάρι με ιδιαίτερη γεύση, το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί με πάρα πολλούς τρόπους, γι' αυτό και το φιλοξενούμε πολύ συχνά στο blog μας. Σήμερα το ψήσαμε στη λαδόκολλα με λαχανικά. Ένα πανάλαφρο, υγιεινό και νοστιμότατο πιάτο!
Υλικά:
- 750 gr. φιλέτο σολομού ολόκληρο
- 1 πράσο σε ροδέλες
- 4 πιπεριές κέρατα και Φλωρίνης χοντροκομμένες
- 1/2 φινόκιο σε σκελίδες
- 1 καρότο σε λεπτές ροδέλες
- 5 μανιτάρια σε φέτες
- 1/2 φλ. sake
- 3 φύλλα δάφνης
- Βασιλικός
- Πιπέρι άσπρο
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Λίγες σταγόνες λεμόνι
Εκτέλεση:
Σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σωτάρω τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν και σβήνω με 1/3 φλ. sake. Κάνω το ίδιο με τα μανιτάρια και σβήνω με το υπόλοιπο sake. Βάζω το ψάρι σε λαδόκολλα με τα λαχανικά, τα μανιτάρια και τα αρωματικά. Τυλίγω προσεκτικά και ψήνω στο φούρνο στους 200°C για 40'. Πριν σερβίρω, παίρνω όλο το ζουμί της λαδόκολλας και το αναμειγνύω με λίγες σταγόνες λεμόνι. Με αυτό περιχύνω το ψάρι και τα λαχανικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου