Όταν αγοράζετε ραπανάκια για τη σαλάτα σας, τα παίρνετε με ένα μάτσο φύλλα τα οποία πάμε στοίχημα ότι τα πετάτε! Κι εμείς το ίδιο κάναμε. Κάποια φορά ρωτήσαμε έναν μανάβη που τα πούλαγε αν τρώγονται και η απάντηση ήταν: "Δεν ξέρω!!" Ντροπή... Από τότε που έπεσε στα χέρια μας αυτή η συνταγή ποτέ δεν πετάμε τα φύλλα! Αρκεί βέβαια να είναι και αυτά φρέσκα.
Υλικά:
- Τα φύλλα από 1 μάτσο ραπανιών
- 1 πατάτα σε κύβους
- 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
- Χυμός λεμονιού
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Σοτάρω σε κατσαρόλα με λίγο λάδι ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτω τις πατάτες. Προσθέτω τα φύλλα ραπανιού και μόλις μαραθούν, προσθέτω νερό, αλάτι και πιπέρι. Βράζω για 20-25 λεπτά. Πολτοποιώ τη σούπα στο multi (σε δόσεις αν χρειάζεται). Την ξαναβάζω στην κατσαρόλα και βράζω λίγο ακόμα μέχρι να έρθει στην επιθυμητή πυκνότητα. Στο τέλος προσθέτω το λεμόνι κατά το γούστο μου και σερβίρω.
- Τα φύλλα από τα ραπανάκια μπορούμε να τα φάμε και απλά, σαν βραστή σαλάτα με λαδολέμονο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου