Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

PANCAKES ΒΡΟΜΗΣ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

 











Σήμερα είναι μια ηλιόλουστη μέρα! Μετά από αρκετές μέρες κακοκαιρίας είναι ωραίο να βλέπεις τον ήλιο ξανά! Και σου ανοίγει και η όρεξη να φτιάξεις καινούρια πράγματα! Εντάξει, δεν εφευρίσκουμε και τον τροχό κάθε μέρα, αλλά μπορούμε κάθε μέρα να δημιουργούμε κάτι καινούριο και να βελτιώνουμε τη διατροφή μας, συμπεριλαμβάνοντας πράγματα υγιεινά και ωφέλιμα και για τη σωματική μας υγεία και για την ψυχολογία μας! Κάτι τέτοιο έκανα σήμερα, φτιάχνοντας για πρωινό κάτι που δεν το συνηθίζω, αφού το πρωινό μου είναι σχεδόν πάντα κάτι αλμυρό. Έφτιαξα pancakes, αλλά επέλεξα να τα κάνω υγιεινά, χρησιμοποιώντας μόνο αλεύρι από βρόμη, λίγο γιαούρτι και ένα αβγό. Και φυσικά καθόλου βούτυρο! Και για γαρνιτούρα μια μπανάνα και λίγο μέλι, μαζί με λίγα muesli πρωινού με ξηρούς καρπούς, για να δώσω μια τραγανή νότα. Το πρωινό αυτό είναι αυτό που λέμε «turbo», αλλά πρέπει να προσέξετε τις θερμίδες! Με έναν πρόχειρο υπολογισμό και ένα google-άρισμα υπολόγισα τις θερμίδες του σε περίπου 600! Με άλλα λόγια είναι ένα σούπερ πλήρες γεύμα για ένα άτομο. Καλές θερμίδες μεν, πολλές δε... Εσείς μπορείτε φυσικά να το μοιραστείτε! Άλλωστε το φαγητό είναι νοστιμότερο όταν το μοιράζεσαι!

Υλικά (για ένα ατομικό pancake):
  • 1 μεγάλο αβγό
  • 30 gr. νιφάδες βρόμης (quaker) αλεσμένες στο multi ή έτοιμο αλεύρι βρόμης
  • 30 gr. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.σ. νερό
  • 1 πρέζα ζάχαρη (προαιρετικά)
  • 1 βανιλίνη
  • 1 μπανάνα σε φέτες
  • 2 κ.σ. muesli της αρεσκείας σας ή ξηρούς καρπούς
  • 1 κ.γ. μέλι
  • Κανέλα
  • Ελαιόλαδο (για να αλείψουμε το τηγάνι)

Εκτέλεση:
  1. Χτυπάω το αβγό με τη βανιλίνη και τη ζάχαρη (αν βάλω) και προσθέτω το γιαούρτι. Χτυπάω μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά και προσθέτω τη βρόμη και το νερό. Χτυπάω να αναμιχθούν καλά τα υλικά και να πάρω ένα ομοιογενές μείγμα.
  2. Αλείφω ένα (κατά προτίμηση) αντικολλητικό τηγάνι μικρού μεγέθους με λίγο ελαιόλαδο και το ζεσταίνω στο μάτι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτω το μείγμα και χαμηλώνω τη φωτιά σε μέτρια προς δυνατή. Ψήνω για 1'-2' μέχρι να σταθεροποιηθεί η βάση του pancake και να αρχίσει να σταθεροποιείται και το πάνω μέρος. Το γυρίζω προσεκτικά και κλείνω το μάτι. Μόλις και η άλλη επιφάνεια σταθεροποιηθεί το pancake είναι έτοιμο.
  3. Σερβίρω το pancake με τη μπανάνα, τα muesli ή τους ξηρούς καρπούς και πασπαλίζω με την κανέλα. Τέλος περιχύνω με το μέλι και απολαμβάνω! Όλη η διαδικασία δε θα σας πάρει πάνω από 10'!    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου