Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2016

ΣΟΥΠΑ MINESTRONE ΜΕ ΦΑΣΟΛΙΑ ΧΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΟ














Ο καιρός πλέον έχει κρυώσει για τα καλά! Αναμενόμενο, βέβαια, καθώς ήδη τα Χριστούγεννα απέχουν μόλις μία εβδομάδα! Επίσης, πολύς κόσμος τηρεί το έθιμο της νηστείας. Γι΄αυτό κι εμείς, προσαρμοζόμενοι στις συνθήκες, μαγειρεύουμε σούπα! Διαλέξαμε αυτή τη φορά μια ιταλική μινεστρόνε. Η μινεστρόνε είναι μια σούπα χωρίς συγκεκριμένη συνταγή. Ανάλογα με την εποχή, την τοποθεσία και το προσωπικό γούστο της μαγείρισσας ή του μάγειρα, μπορεί να περιλαμβάνει οποιοδήποτε λαχανικό, φασόλια, αρωματικά, αλλά και ένα ζυμαρικό ή ρύζι. Σε κάποιες περιπτώσεις, ακόμα και κρέας! Επίσης μπορεί να είναι αραιή ή πηχτή. Σήμερα, λοιπόν, παρουσιάζουμε μια εκδοχή με απλά υλικά και ξεκάθαρα αρώματα που θα σας θυμίσει πολύ τη δική μας φασολάδα! Στο μέλλον, σίγουρα θα πειραματιστούμε περισσότερο!

Υλικά:
  • 250 gr. φασόλια χάντρες μουλιασμένα για 8 ώρες
  • 150 gr. κριθαράκι ψιλό
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 μικρά πράσα σε λεπτές ροδέλες
  • 2 χούφτες λάχανο ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα σε λεπτές ροδέλες
  • 2 χούφτες σέλινο ψιλοκομμένο (μαζί με τα κοτσάνια)
  • 200 gr. ντομάτα τριμμένη
  • 2 κόκκινες πιπεριές τσίλι κομμένες κατά μήκος στη μέση (προαιρετικά)
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • 1 κ.σ. κουρκουμάς
  • 2 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
  1. Βράζω τα φασόλια (ξεκινώντας από κρύο νερό, χωρίς αλάτι) για 30' ή μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μη λιώσουν. Τα στραγγίζω.
  2. Σε μεγάλη, βαθιά κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρω πολύ καλά το κρεμμύδι, τα πράσα, το λάχανο, τα καρότα και το σέλινο, όλα μαζί, μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά. Προσθέτω τη ντομάτα, ανακατεύω καλά και γεμίζω την κατσαρόλα με νερό. Προσθέτω τη δάφνη, τον κουρκουμά, τις πιπεριές τσίλι (αν τις χρησιμοποιήσω) και την πάπρικα. Βράζω για 20'.
  3. Αφού περάσουν τα 20', προσθέτω στην κατσαρόλα τα βρασμένα φασόλια. Συνεχίζω το βράσιμο για 10' ακόμα.
  4. Προσθέτω το κριθαράκι, αλατοπιπερώνω και βράζω σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του ζυμαρικού, μέχρι να γίνει. Προσθέτω το βασιλικό, ανακατεύω και σερβίρω τη σούπα ζεστή (αν έχει γίνει πιο πηχτή απ' όσο τη θέλω, απλώς προσθέτω ζεστό νερό). Προαιρετικά, προσθέτω ωμό ελαιόλαδο στο πιάτο κατά το γούστο μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου