Τρίτη, 23 Ιουλίου 2013

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΧΑΡΑΣ ΜΕ ΚΑΡΙ ΚΑΙ ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ (ไก่ย่าง)













Ποιος δεν είναι οπαδός μιας καλοψημένης μπριζόλας στα κάρβουνα ή στην οικιακή ψηστιέρα; Το μπάρμπεκιου σε κάθε μορφή προσφέρεται για κοινωνικές συναθροίσεις και διασκέδαση ιδιαίτερα όταν υπάρχει καλή παρέα! Εμείς σήμερα επιλέξαμε παϊδάκια κοτόπουλου για τη σχάρα μας, αλλά δεν αρκεστήκαμε στο αλατοπίπερο και τη ρίγανη. Τα μαρινάραμε με ένα μείγμα υλικών που χρησιμοποιείται στην Ταΐλάνδη και η γεύση που προέκυψε ήταν κάτι μοναδικό! Προμηθευτείτε την απαραίτητη fish sauce και γάλα καρύδας και βάλτε μπρος τα κάρβουνα!

Υλικά:
  • 1 kg. κοτόπουλο σε παϊδάκια
  • ~1/2 φλ. γάλα καρύδας
Για την πάστα κάρι:
  • 1 κ.σ. κόλιαντρο φρέσκο (τα κοτσάνια)
  • 8 σκ. σκόρδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 κ.σ. πιπέρι άσπρο
  • 1 κ.σ. κόλιαντρο σκόνη
  • 1 κ.σ. κάρι
  • 3 κ.σ. fish sauce
  • 1,5 κ.γ. ζάχαρη κοκοφοίνικα (η μαύρη)

Εκτέλεση:
Πολτοποιώ όλα τα υλικά της πάστας κάρυ στο multi. Μαρινάρω το κοτόπουλο για 2 ώρες και το ψήνω στη σχάρα. Όση μαρινάδα περισσέψει την ανακατεύω με το γάλα καρύδας και αλείφω το κρέας κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Συνοδεύω με nasi lemak ή οποιοδήποτε άλλο ρύζι προτιμώ.

1 σχόλιο:

  1. Το γάλα καρύδας δεν ''χάνεται'' με το ψήσιμο; Δεν θα το καταλαβαίνεις καν

    ΑπάντησηΔιαγραφή