Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΝΤΖΑΡΟΣΑΛΑΤΑ













Μετά από κάπως σεβαστή απουσία πέριπου ενός μήνα οι σαλάτες επανέρχονται στις αναρτήσεις μας, αυτή τη φορά με τη μικρή μας παραλλαγή σε μια παραδοσιακή ποντιακή παντζαροσαλάτα, την ποράνη. Είναι μια γεύση οικεία και ταυτόχρονα κάπως ιδιαίτερη! Συνοδεύει άριστα όλα τα ψητά κρέατα και ψάρια και αποτελεί μια ιδιαίτερα θρεπτική επιλογή!

Υλικά:
  • 500 gr. παντζάρια βρασμένα και κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 250 gr. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 σκ. σκόρδο τριμμένο
  • 2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 2 κ.σ. καρύδι χοντροσπασμένο
  • 2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο
  • 1/2 κ.γ. σουμάκι
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Απλώς αναμειγνύω καλά όλα τα υλικά. Αφήνω τη σαλάτα να "ξεκουραστεί" για λίγη ώρα στο ψυγείο να αναμιχθούν καλά τα αρώματα και σερβίρω κρύα.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελαφρά ψημένο κουκουνάρι σε αντικολλητικό σκεύος αντί για καρύδι. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε και αμύγδαλα αποφλοιωμένα και ψημένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου