Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2012

PULAO ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ (बीटरुट एण्ड मस्टर्ड पुलाव)













Το ρύζι είναι ένα από τα κύρια συστατικά της ινδικής κουζίνας. Συνοδεύει σχεδόν όλα τα κύρια γεύματά, αλλά υπάρχουν και αναρίθμητες συνταγές για κύρια πιάτα με ρύζι. Η συνταγή για το πιλάφι που παρουσιάζουμε σήμερα από το Χαϊντεραμπάντ της ανατολικής Ινδίας, τρώγεται σαν συνοδευτικό, αλλά είναι τόσο νόστιμο που θα το τρώγαμε ακόμα και για κύριο γεύμα!

Υλικά:
  • 2 φλ. ρύζι μπασμάτι πλυμένο και μουλιασμένο για 15'
  • 3 παντζάρια βρασμένα και ψιλοκομμένα
  • 1/2 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 10 σπόρους καρδάμωμο
  • 1 μικρό ξύλο κανέλας
  • 3 γαρίφαλα
  • 1/4 κ.γ. μαραθόσπορο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1/2 κ.σ. σκόρδο τριμμένο
  • 1/2 κ.σ. τζίντζερ τριμμένο
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 1/2 κ.γ. κουρκουμάς
  • 15 κόκκοι πιπέρι μαύρο
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
  1. Πολτοποιώ το τζίντζερ και το σκόρδο με λίγο ελαιόλαδο και φτιάχνω μία πάστα (μπορώ και να το παραλείψω αυτό το βήμα και να χρησιμοποιήσω τα υλικά ως έχουν).
  2. Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σωτάρω το κρεμμύδι με τα φύλλα δάφνης, το καρδάμωμο, την κανέλα, το γαρίφαλο και το μαραθόσπορο. Προσθέτω όλα τα υπόλοιπα μπαχαρικά και την πάστα σκόρδου-τζίντζερ. Τα σωτάρω και αυτά για λίγα δευτερόλεπτα και προσθέτω 3 φλ. νερό.
  3. Μόλις πάρει βράση το νερό προσθέτω το ρύζι, τα παντζάρια, τη μουστάρδα και λίγο αλάτι, χαμηλώνω τη φωτιά στο ελάχιστο και βράζω για 10'. Το αφήνω με κλειστό το καπάκι να ξεκουραστεί για ακόμη 10'-15'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου