Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012

ΡΟΛΑ ΜΑΡΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ (生菜包鸡)












 
Αυτή τη φορά η συνταγή μας προέρχεται απ' την Κίνα. Τρώγεται σαν ορεκτικό και πρόκειται για ρολά μαρουλιού (σε αυτήν την εκδοχή, με κοτόπουλο). Αυθεντική, με χαρακτηριστικά αρώματα και εύκολη στην παρασκευή, αρκεί να προμηθευτείτε τα απαραίτητα υλικά από ένα κατάστημα με ασιατικά προϊόντα.

Υλικά:
Για τον κιμά:
  • 500 gr. κιμάς κοτόπουλου
  • 4 αποξηραμένα μανιτάρια shiitake
  • 4 νεροκάστανα ψιλοκομμένα
Για τη μαρινάδα:
  • 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.σ. oyster sauce
  • 1/2 κ.σ. γλυκιά σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.σ. sake
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Λευκό πιπέρι
Για το ντιπ:
  • 6 κ.σ. hoisin sauce
  • 2 κ.σ. ponzu
  • 1 κ.γ. Sriracha sauce
  • 1 κ.σ. νερό

  • 3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 μαρούλι iceberg
  • Σησαμέλαιο

Εκτέλεση:
  1. Μουλιάζω τα μανιτάρια για 20' περίπου μέχρι να μαλακώσουν και τα ψιλοκόβω.
  2. Αναμιγνύω καλά τα υλικά του κιμά με τη μαρινάδα και τον αφήνω για 2 ώρες να σταθεί.
  3. Σωτάρω το σκόρδο σε γουόκ (ή αντικολλητικό τηγάνι) με λίγο σησαμέλαιο, προσθέτω τον κιμά και ψήνω μέχρι να γίνει.
  4. Σερβίρω τυλίγοντας μια κουταλιά κιμά σε ένα φύλλο iceberg και τρώω βουτώντας στο ντιπ. Εναλλακτικά περιχύνω τον κιμά με λίγο από το ντιπ πριν τυλίξω.
  • Αν δεν έχετε μανιτάρια shiitake χρησιμοποιήστε φρέσκα λευκά μανιτάρια.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο είδος μαρουλιού θέλετε.
  • Μπορείτε να αυξομειώσετε λίγο την ποσότητα των υλικών του κιμά, όπως και την ποσότητα της Sriracha sauce ανάλογα με τα γούστα σας.
  • Δεν προσθέτω καθόλου αλάτι στο φαγητό!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου