Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΠΕΤΖΟΦΑΪ














Το συγκεκριμένο πιάτο δε χρειάζεται συστάσεις! Το συμπεριλαμβάνουμε στο blog μας γιατί απλώς δε μπορεί να λείπει! Φυσικά όπως συνηθίζουμε προσπαθήσαμε να το κάνουμε όσο γίνεται πιο ελαφρύ χωρίς να στερηθούμε γεύση.

Υλικά:
  • 500 gr. λουκάνικο χωριάτικο σε κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 10 πιπεριές κέρατα σε μεγάλα κομμάτια (ή πολύχρωμες)
  • 3 καυτερές πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • 1 κ.σ. πελτές διαλυμένος σε 1/2 φλ. νερό
  • 1/2 φλ. κόκκινο κρασί
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση:
Σοτάρω τα λουκάνικα σε κατσαρόλα με ελάχιστο ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά. Μόλις ροδίσουν και βγάλουν το λίπος τους, προσθέτω το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το σκόρδο. Δεν προσθέτω καθόλου ελαιόλαδο και αλάτι επιπλέον γιατί θα βγάλουν αρκετά τα λουκάνικα. Σοτάρω μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές. Σβήνω με το κρασί και προσθέτω τον πελτέ και τη ντομάτα με το μαϊντανό. Βράζω περίπου 20'.
  • Μια ακόμα πιο πικάντικη παραλλαγή είναι να χρησιμοποιήσω και σουτζούκι ή ακόμα και παστουρμά (αφού πρώτα αφαιρέσω το τσιμένι που έχει γύρω του - θα τον προσθέσω στα τελευταία 3'). Αν χρησιμοποιήσω και παστουρμά ίσως είναι πλεονασμός το κρεμμύδι και το σκόρδο, αλλά φυσικά όλα είναι θέμα γούστου!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου