Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΟΥΝΕΛΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ














Η σημερινή μας συνταγή αυτή προέρχεται από την Κεφαλλονιά και είναι πραγματικά το κάτι άλλο! Κουνέλι στη γάστρα αρωματισμένο με χυμό πορτοκαλιού, κανέλα, θυμάρι και γλυκάνισο. Και καθότι μαγειρεύεται σε γάστρα, είναι πολύ εύκολη στην παρασκευή, γιατί ουσιαστικά δε χρειάζεται σχεδόν καθόλου επίβλεψη. Απλώς κρατάμε χρόνο... Επίσης, είναι εξαιρετικά βολική, αν έχετε τραπέζι για πολλά άτομα, γιατί αφενός δε θα χρειαστεί να κάνετε την κουζίνα χάλια λερώνοντας πολλά σκεύη και αφετέρου πρόκειται για φαγητό οικείο, αλλά ταυτόχρονα με λίγο πιο ιδιαίτερα αρώματα, που σίγουρα θα αρέσει σε όλους (εκτός αν δεν τρώνε κουνέλι)! Καλά μαγειρέματα!

Υλικά:
  • 1 κουνέλι ~1,5 kg. σε μερίδες
  • 1 kg. πατάτες σε μεγάλα κομμάτια
  • 4 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
Για τη μαρινάδα:
  • Χυμός 2 λεμονιών
  • Χυμός 2 πορτοκαλιών
  • 5-6 γαρίφαλα
  • 1,5 κ.σ. θυμάρι
  • 4 αστεροειδείς γλυκάνισοι
  • 1 μικρό ξύλο κανέλας
  • Πιπέρι
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Μαρινάρω το κουνέλι με τους χυμούς και τα μπαχαρικά για 2 ώρες. Το σοτάρω σε τηγάνι με λίγο λάδι (ή κατευθείαν στη γάστρα εφόσον η κουζίνα έχει το κατάλληλο μακρόστενο μάτι) και το μεταφέρω στη γάστρα μαζί με τις πατάτες και τη μαρινάδα. Ψήνω στους 180°C για 2,5 ώρες. Ενδιάμεσα ελέγχω 1-2 φορές και προσθέτω νερό, αν χρειάζεται.

2 σχόλια:

  1. Τα φαγητά στη γάστρα είναι από τα αγαπημένα, έφτιαξα εχθές και ήταν τέλεια!!

    Από τις ποιο καλές συνταγες.
    Είχα δοκιμάσει το Κουνέλι με σαφράν και κύμινο

    από το Gourmed.gr που μου αρεσε αλλα τελικα
    προτιμώ τη συνταγή σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε πολύ! Μας χαροποιεί ιδιαίτερα! Έχουμε κι άλλες ενδιαφέρουσες συνταγές για γάστρα. Αν τις δοκιμάσεις θα θέλαμε και σχόλιο!

      Διαγραφή