Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΕΦΑΛΟΣ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΜΕ ΤΣΕΡΜΟΥΛΑ















Η τσερμούλα είναι ένα μίγμα από μπαχαρικά και φρέσκα μυρωδικά που χρησιμοποιείται στην Αλγερία, την Τυνησία και το Μαρόκο ως μαρινάδα κυρίως για ψάρια, αλλά και για άλλα πιάτα με λαχανικά, κοτόπουλο ή ακόμα και χούμους! Τα συστατικά της διαφέρουν κατά περίπτωση, αλλά κατά κανόνα περιέχουν κόλιαντρο φρέσκο και σκόρδο. Εμείς φτιάξαμε μία τσερμούλα, την αλείψαμε σε έναν φρέσκο κέφαλο, τον τυλίξαμε σε λαδόκολλα και ιδού ένα πικάντικο και αρωματικό πιάτο!

Υλικά:
  • 1 κέφαλος ολόκληρος
  • Χυμός λεμονιού
Για την τσερμούλα:
  • 2 κ.γ. κόλιαντρο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.γ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. κουρκουμά
  • 2 κ.γ. πάπρικα
  • 3 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. σκόρδο τριμμένο
  • 2 κ.γ. κρεμμύδι τριμμένο
  • Ξύσμα 1 λεμονιού
  • Πιπέρι καγιέν
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Πολτοποιούμε όλα τα υλικά της τσερμούλα στο multi και αλείφουμε με αυτή πολύ καλά το ψάρι. Το τυλίγουμε σε λαδόκολλα και το ψήνουμε στο φούρνο στους 200°C για 35' περίπου. Σερβίρουμε με λίγο χυμό λεμονιού.
  • Φυσικά μπορεί να χρησιμποιηθεί ό,τι ψάρι προτιμάτε.

3 σχόλια: