Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΡΕΒΙΘΙΑ ΦΡΙΚΑΣΕ
















Το φρικασέ είναι ένα φαγητό που το έχουμε ταυτίσει με το αρνί, το χοιρινό και πιο σπάνια με τα μανιτάρια. Πεντανόστιμο φρικασέ όμως γίνονται και τα ρεβίθια. Έτσι, λοιπόν, σήμερα η συνταγή μας είναι για όσους αρέσκονται στην παραδοσιακή χωριάτικη μαγειρική με τα απλά υλικά, αλλά και για όσους θα ήθελαν να δοκιμάσουν ένα πεντανόστιμο χορτοφαγικό πιάτο!

Υλικά:
  • 350 gr. ρεβίθια μουλιασμένα για 8 ώρες και βρασμένα με 2 φύλλα δάφνης
  • 1 kg. διάφορα χόρτα & μυρωδιές
  • 2 αβγά
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Χυμός 1 λεμονιού (ή όσο θέλω)
  • 1/2 φλ. λευκό κρασί
  • Πιπέρι
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Σοτάρω σε κατσαρόλα με λίγο λάδι όλα τα λαχανικά μέχρι να μαραθούν και σβήνω με το κρασί. Προσθέτω νερό (ή και το ζουμί από τα ρεβίθια) και τα ρεβίθια και βράζω μέχρι να γίνουν τα χορταρικά. Φτιάχνω αβγολέμονο. Χτυπώ τα ασπράδια των αβγών μέχρι να αφρίσουν, προσθέτω τους κρόκους και μόλις ενσωματωθούν προσθέτω το λεμόνι. Προσθέτω έπειτα λίγο λίγο το ζουμί απ' το φαγητό ανακατεύοντας συνεχώς για να ψηθεί το αβγό χωρίς να γίνει ομελέτα. Προσθέτω το αβγολέμονο στην κατσαρόλα και σερβίρω.
  • Στο φαγητό αυτό χρησιμοποιώ ό,τι χόρτα εποχής προτιμώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου