Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

ΧΟΡΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΕΣ ΡΙΖΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΙ

 











Είμαστε μόνο λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα και ο καιρός έχει κρυώσει. Οι σούπες προσφέρονται ιδανικά για τις κρύες μέρες, ειδικά αν είναι και πικάντικες όπως η σημερινή! Χορτόσουπα σας έφτιαξα, καθώς υπάρχουν και πολλοί που νηστεύουν λόγω Χριστουγέννων. Πιστέψτε με όμως, όταν σας λέω ότι με τόσο νόστιμο πιάτο, το κρέας ή το ψάρι δε σας λείψει καθόλου! Λίγο φρέσκο ψωμί χρειάζεστε και τίποτε άλλο! Στα συν, ότι ο κόπος της συνταγής περιορίζεται μόνο στο κόψιμο των λαχανικών. Από εκεί και πέρα γίνεται στον αυτόματο πιλότο! Προμηθευτείτε, λοιπόν, καροτάκια, σελινόριζες, γογγύλια και πατατούλες και πάμε να μαγειρέψουμε!

Υλικά:
  • 200 gr. σελινόριζα σε μέτριους κύβους
  • 120 gr. καρότα σε μέτριους κύβους
  • 150 gr. γογγύλια σε μέτριους κύβους
  • 200 gr. πατάτες σε μέτριους κύβους
  • 80 gr. καλαμπόκι
  • 80 gr. αρακάς
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 50 gr. σέλινο χοντροκομμένο
  • 1 κ.σ. μαραθόσπορος
  • 2 κ.σ. κάρι της αρεσκείας σας
  • 30 gr. πελτές
  • 1 κομμάτι τζίντζερ ~3 cm. ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. γιαούρτι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, σοτάρω όλα τα λαχανικά εκτός από το σέλινο, μαζί με το μαραθόσπορο και το τζίντζερ. Μόλις το κρεμμύδι γυαλίσει και μαλακώσει καλά, προσθέτω τον πελτέ και το κάρι. Ανακατεύω καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και βγάλουν τα μπαχαρικά τα αρώματά τους. Προσθέτω το σέλινο και νερό μέχρι να σκεπαστούν καλά τα υλικά (αναλόγως και πόσο αραιή θέλω τη σούπα μου), αλατοπιπερώνω και βράζω για 30' σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ελέγχω, αν έγιναν τα λαχανικά και κατεβάζω από τη φωτιά. Αφήνω να σταθεί για λίγα λεπτά και να κρυώσει ελαφρώς και μετά παίρνω μια κουτάλα σούπα και την πολτοποιώ στο multi μαζί με το γιαούρτι. Προσθέτω το μείγμα στη σούπα και ανακατεύω. Δεν την ξαναβράζω! Είναι έτοιμη!   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου