Οι πατατοκροκέτες είναι ένας κλασικός μεζές που προσφέρουν τα περισσότερα μεζεδοπωλεία, ως συνοδευτικό σε ποικιλίες με κρέατα. Στο σπίτι, όμως, μπορούν να αποτελέσουν επίσης και ένα πρωτότυπο fingerfood, ειδικά αν συνδυαστούν με ένα ντιπ ή μία πικάντικη σάλτσα barbeque! Η δική μου συνταγή είναι πολύ βασική, με 1-2 μικρές λεπτομέρειες, έτσι ώστε να είναι προσιτή σε όλους. Εσείς μπορείτε να πειραματιστείτε με άπειρα αρώματα, ακολουθώντας τη συνταγή μου και εγώ σας εγγυώμαι για την απόλυτη επιτυχία της παρασκευής σας!
Υλικά:
- 600 gr. πατάτες βρασμένες, καλά στραγγισμένες και κρύες
- 1 αβγό
- 80 gr. τσένταρ τριμμένο
- 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1,5 κ.γ. κάρι (ή και παραπάνω, αν θέλω έντονη γεύση)
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Για το πανάρισμα:
- ~ 2 αβγά χτυπημένα
- Αλεύρι
- Φρυγανιά τριμμένη ή σουσάμι
Εκτέλεση:
Λιώνω τις πατάτες στο μύλο του πουρέ, με πιρούνι ή ακόμα και με τα χέρια. Τις αναμειγνύω καλά με όλα τα υπόλοιπα υλικά, μέχρι να πάρω ένα ομογενές μείγμα. Πλάθω κροκέτες μακρόστενες. Κατόπιν, τις πανάρω περνώντας τις διαδοχικά από το αλεύρι, το αβγό και τη φρυγανιά ή το σουσάμι (αν θέλω πιο ιδιαίτερη γεύση). Τις τηγανίζω σε κατσαρολάκι ή βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, με το λάδι να τις καλύπτει ολόκληρες. Δε θα χρειαστούν πάνω από 2', μέχρι να αποκτήσουν χρυσοκαφετί χρώμα. Τις σερβίρω αφού κρυώσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου