Τρίτη, 5 Ιουνίου 2018

ΨΑΡΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ ΣΑΝ ΜΠΟΥΡΔΕΤΟ














Το κερυραϊκό μπουρδέτο είναι ένα φαγητό πολύ αγαπημένο, το οποίο το μαγειρεύω αρκετά συχνά! Το συνοδεύω σχεδόν πάντα με ρύζι basmati ώστε να απολαμβάνω την υπέροχη σάλτσα του! Σήμερα όμως, σκέφτηκα να κάνω κάτι λίγο διαφορετικό. Να μετατρέψω το πιάτο σε ολοκληρωμένη γευστική πρόταση, η οποία θα χρειάζεται μόνο λίγο ψωμί για να είναι πλήρης. Μαγείρεψα, λοιπόν, το ψάρι μου μαζί με μανιτάρια πλευρώτους με την ίδια ακριβώς τεχνική που μαγειρεύω το μπουρδέτο σκέτο. Δε χρειάζεται να περιγράψω τη γεύση του, καθώς όσοι έχετε φάει μπουρδέτο, ήδη ξέρετε. Όσοι πάλι δεν έχετε, καιρός είναι να δοκιμάσετε!

Υλικά:
  • 2 φαγκριά του μισού κιλού το καθένα
  • 500 gr. μανιτάρια πλευρώτους σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι σε σκελίδες
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν (ή λιγότερο, αν δε σας αρέσουν τα καυτερά)
  • 1/2 φλ. κόκκινο κρασί
  • 1 κ.σ. θρούμπι (ή θυμάρι)
  • 1/2 χούφτα άνηθος ψιλοκομμένος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
  1. Σε πλατιά κατσαρόλα ρίχνω αρκετό ελαιόλαδο, ώστε να σκεπάζει καλά τον πάτο της. Σοτάρω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 3'-4', μέχρι να γυαλίσουν και να μαλακώσουν καλά. Προσθέτω τα μανιτάρια και τα αφήνω να σοταριστούν και αυτά για 3'-4', χωρίς να τα ανακατεύω συνεχώς. Προσθέτω την πάπρικα και το πιπέρι καγιέν και σοτάρω για 1' ακόμα. Σβήνω με το κρασί και μόλις απορροφηθεί, προσθέτω 1-1,5 νεροπότηρο νερό, το θρούμπι, αλατοπιπερώνω και αφήνω το φαγητό να βράσει για περίπου 5'.
  2. Τοποθετώ τα ψάρια επάνω στα υπόλοιπα υλικά στην κατσαρόλα και βράζω για 20'. Τέλος, προσθέτω τον άνηθο και ανακατεύω καλά. (Αν χρειάζεται, αφαιρώ τα ψάρια και βράζω σε δυνατή φωτιά την υπόλοιπη σάλτσα, μέχρι να απορροφήσει τα υγρά της και να μείνει με το λάδι της.) Σερβίρω αφού αφήσω το φαγητό να σταθεί λίγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου