Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ













Να άλλη μια περίπτωση συνταγής που προέκυψε από τα απομεινάρια του ψυγείου. Ίσως τελικά θα έπρεπε να αφιερώσουμε ειδική κατηγορία στις συνταγές αυτού του είδους! Ομελέτα την αποκαλούμε, αλλά δεν έχει καμία σχέση με τις γνωστές ομελέτες τις τηγανισμένες, χτυπημένες με γάλα κλπ. Είναι πολύ πιο υγιεινή, γρήγορη και προσιτή στον οποιονδήποτε να τη φτιάξει! ...και πεντανόστιμη!

Υλικά:
  • 2 αβγά χτυπημένα
  • 200 γρ. κολοκύθα σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 1 κρεμμύδι σε σκελίδες
  • Ελαιόλαδο
  • Πιπέρι
  • Δυόσμος
  • Μπαχάρι
  • Τζίντζερ σκόνη
  • Αλάτι

Εκτέλεση:
Σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, ψήνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 10' περίπου τα λαχανικά μαζί με τα μπαχαρικά (αναλόγως αν τα θέλω να κρατάνε ή να είναι αρκετά μαλακά μπορώ να αυξομειώσω αυτό το χρόνο). Προσθέτω τα αβγά. Μόλις ψηθούν από τη μια μεριά και σταθεροποιηθούν τα γυρίζω με προσοχή και τα ψήνω για λίγο και από την άλλη μεριά. Σερβίρω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

1 σχόλιο: