Λατρεύω τα ψάρια! Μου αρέσει να τα μαγειρεύω με κάθε δυνατό τρόπο. Και δεν κάνω διακρίσεις. Τρώω και τα μικρά και τα μεγάλα ψάρια. Ένα από τα αγαπημένα μου είναι η σφυρίδα! Είναι λίγο ακριβή βέβαια, αλλά τα λεφτά της τα αξίζει και με το παραπάνω! Σήμερα, λοιπόν, αποφάσισα, με λίγα και απλά υλικά, να φτιάξω ένα εύκολο, ελαφρύ και αρωματικό πιάτο που αναδεικνύει τη φινετσάτη γεύση της σφυρίδας! Η γεύση του είναι υπέροχη και σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να τη δοκιμάσετε!
Υλικά:
- 600 gr. φέτα σφυρίδα σε κομμάτια
- 300 gr. αρακάς
- 200 gr. μανιτάρια σε φέτες
- 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- 4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 ντομάτα σε κύβους
- 1/2 φλ. κρασί (κατά προτίμηση) μοσχάτο ή άλλο λευκό κρασί
- 1 κ.σ. θυμάρι
- Πιπέρι λευκό
- Αλάτι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Σε αντικολλητική, κατά προτίμηση, κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρω το ψάρι για 2'-3' από κάθε πλευρά. Το αφαιρώ και προσθέτω το σκόρδο και τα κρεμμύδια. Μόλις γυαλίσουν προσθέτω τα μανιτάρια. Τα σοτάρω για λίγο, μέχρι να μαραθούν και προσθέτω τον αρακά. Ανακατεύω πολύ καλά για 1'-2' και προσθέτω τη ντομάτα. Όταν πιει τα πολλά υγρά της, προσθέτω και τη σφυρίδα και σβήνω με το κρασί. Προσθέτω και το θυμάρι, αλατοπιπερώνω και βράζω για 10' περίπου (αν χρειάζεται προσθέτω λίγο νερό). Στη συνέχεια αφαιρώ το ψάρι και βράζω το φαγητό για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς όσο τον προτιμώ. (ενδέχεται να μη χρειάζεται και καθόλου επιπλέον βράσιμο. Αν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένο αρακά σίγουρα θα χρειαστείτε λιγότερο χρόνο βρασμού.) Σε κάθε περίπτωση μετά τα 10' δοκιμάζετε. Σερβίρω αφού το αφήσω να ξεκουραστεί για λίγο.

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφή