Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΣΥΚΩΤΙ ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ ΚΑΙ ΛΕΒΑΝΤΑ














Ένα χαρακτηριστικό της μαγειρικής μου είναι η άφθονη χρήση των μπαχαρικών. Ομολογουμένως, πολλές φορές, για να γίνει νόστιμο ένα φαγητό, τα πολλά μπαχαρικά δεν είναι απαραίτητα. Αρκεί μόνο μια πολύ καλής ποιότητας πρώτη ύλη και σωστή τεχνική στην παρασκευή. Όμως τα μπαχαρικά στους σωστούς συνδυασμούς και ποσότητα μπορούν να απογειώσουν γευστικά ένα πιάτο! Εγώ σήμερα έφτιαξα ένα πιάτο αρκετά πρωτότυπο, με πρώτη ύλη το μοσχαρίσιο συκώτι, μπόλικα μπαχαρικά και γιαούρτι! Η γεύση του είναι απλά συγκλονιστική... Απλώς φροντίστε να προμηθευτείτε χαρίσα από ένα εξειδικευμένο κατάστημα μπαχαρικών. Υπάρχει και σε πάστα και σε μορφή σκόνης. Εγώ χρησιμοποίησα σκόνη. Δίνει, πραγματικά, άλλη ταυτότητα στο φαγητό! Ακόμα όμως και να μη βρείτε, προσθέστε πάπρικα της αρεσκείας σας (γλυκιά, καυτερή ή καπνιστή). Θα ικανοποιηθείτε εξίσου!

Υλικά:
  • 500 gr. συκώτι σε μπουκιές
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 1/2 κ.γ. κουρκουμάς
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)
  • 1 κ.γ. φασκόμηλο ξερό καλά τριμμένο
  • 1/2 κ.γ. χαρίσα
  • Μια πρέζα λεβάντα
  • 1 φλ. κόκκινο κρασί
  • 3 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. γιαούρτι
  • 1/2 χούφτα μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρω το συκώτι μέχρι να ροδίσει απ' όλες τις μεριές. Προσθέτω το σκόρδο και όλα τα μπαχαρικά, αλατοπιπερώνω και ανακατεύω καλά. Μόλις αναμειχθούν με το συκώτι, σβήνω με το κρασί και το λεμόνι και βράζω για 7'-8' ή μέχρι να ψηθεί το συκώτι. Τέλος προσθέτω το φρέσκο κρεμμύδι και το μαϊντανό. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το γιαούρτι. Ανακατεύω καλά και σερβίρω. Μπορώ να το συνοδεύσω με ό,τι προτιμώ (ρύζι, ψωμί, πίτες για σουβλάκια κλπ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου