Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΨΗΤΑ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ (SPAGHETTI AL POMODORO)

 

Σήμερα είναι η μέρα της μακαρονάδας! Και τι μακαρονάδα άραγε να φτιάξω; Ίσως την πιο απλή που υπάρχει... Με σάλτσα ντομάτας! Θα μου πείτε, τι το ιδιαίτερο έχει; Ε, όλο και κάτι θα έχει για να τη φτιάξω! Ουσιαστικά πρόκειται για την αυθεντική Ιταλική συνταγή αυτής της απλούστατης μακαρονάδας, με δύο μικρά twist! Πρώτον, αντί για απλές ντομάτες χρησιμοποίησα ντοματίνια διαφόρων ειδών και χρωμάτων και αφετέρου τα έψησα στο φούρνο με μπόλικο σκόρδο! Η γεύση που προέκυψε απλά δεν υπάρχει! Προσωπικά με τόσο νόστιμη μακαρονάδα, δεν έχω ανάγκη ούτε κρέας ούτε ψάρια ούτε πολλά μπαχαρικά για να ευχαριστηθώ το φαγητό μου! Λέτε να έχουν δίκιο οι χορτοφάγοι τελικά; Ελάτε να δούμε αναλυτικά πώς γίνεται!

Υλικά (για 2-3 μερίδες):
  • 150 gr. μακαρόνια (κατά προτίμηση νο.6-7)
  • 500 gr. ντοματίνια διαφόρων ειδών
  • 5-6 σκ. σκόρδο χοντροκομμένο
  • 1 κ.σ. θρούμπι ξερό (ή θυμάρι)
  • 1 κ.σ. ξερός βασιλικός
  • 1/2 χούφτα φρέσκος βασιλικός
  • 50 gr. κατσικίσια γραβιέρα τριμμένη (ή όποιο τυρί προτιμώ)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
  1. Κόβω τα ντοματίνια κατά μήκος στη μέση και τα αναμειγνύω με το σκόρδο, το θρούμπι και τον ξερό βασιλικό. Αλατοπιπερώνω, περιχύνω με λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύω και τα απλώνω σε μονή στρώση σε μία λαδόκολλα. Ψήνω στο φούρνο στους 200˚C για 25'.
  2. Στο μεταξύ βράζω τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για 1' λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου και φυλάω 1 φλ. περίπου από το νερό στο οποίο έβρασαν.
  3. Σε κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτω τα ψητά ντοματίνια όπως ακριβώς βγήκαν από το φούρνο (μαζί με τα σκόρδα) και το φρέσκο βασιλικό και προσθέτω λίγο από το νερό των μακαρονιών. Ανακατεύω πιέζοντας περίπου τα μισά για να λιώσουν και να δημιουργήσουν μια σάλτσα. Προσθέτω τα μακαρόνια και λίγο ακόμα νερό από το βρασμό και ανακατεύω. Προσθέτω και το τυρί (και αν χρειαστεί ακόμα λίγο νερό) και ανακατεύω καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια κρεμώδης σάλτσα η οποία θα «δέσει» με τα μακαρόνια. Σερβίρω αμέσως, προσθέτοντας αν θέλω, επιπλέον τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου