Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

ΚΟΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

 

Οι περισσότεροι από εμάς, είναι αλήθεια πως δεν έχουμε πολύ χρόνο για να μαγειρέψουμε όπως πρέπει στο σπίτι μας. Οι υποχρεώσεις, καλώς ή κακώς είναι πολλές για όλους. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να τρεφόμαστε σωστά και υγιεινά! Υπάρχουν πολλοί τρόποι να γίνει αυτό και εγώ σας έχω μία εξαιρετική λύση σήμερα! Δε χρειάζεται να ξέρετε καν να μαγειρεύετε. Ένας φούρνος σας  χρειάζεται, και ένα multi, για να πολτοποιήσετε μερικά υλικά! Σε 30' περίπου θα έχετε έτοιμη μία φανταστική, δροσιστική και υγιεινότατη κοτοσαλάτα, που αν τη σερβίρετε πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί, θα έχετε ένα υπερπλήρες κύριο γεύμα, το οποίο μπορείτε να φυλάξετε στο ψυγείο σας και να τσιμπολογάτε όποτε πεινάτε! Δοκιμάστε τη και πείτε μου πώς σας φάνηκε!

Υλικά:
Για το κοτόπουλο:

  • 1 μεγάλο φιλέτο κοτόπουλο (~500 gr.)
  • 3 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. πάστα καυτερής πιπεριάς (θα βρείτε σε delicatessen και μπαχαράδικα)
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το dressing:

  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 150 gr. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1/2 χούφτα φρέσκος κόλιαντρος (ή μαϊντανός + 1 κ.γ. κόλιαντρος ξερός σε σκόνη)
  • Χυμός από 1 λάιμ (ή αντίστοιχο λεμόνι)
  • Αλάτι

Εκτέλεση:

  1. Κοτόπουλο: Αναμειγνύω καλά τη μουστάρδα, την πάστα πιπεριάς και το ελαιόλαδο μέχρι να ομογενοποιηθούν και αλείφω καλά το κοτόπουλο απ' όλες τις μεριές. Το τοποθετώ σε ταψάκι και ψήνω στο φούρνο στους 200C για 40'. Αν έχω μικρότερα φιλέτα, ψήνω λιγότερο, αναλόγως. Έπειτα, ψιλοκόβω το κοτόπουλο και το ανακατεύω με τη σάλτσα από το ψήσιμο.
  2. Dressing: Τοποθετώ σε multi όλα τα υλικά για το dressing και τα πολτοποιώ εντελώς, μέχρι να πάρω μια λεία σάλτσα.
  3. Ανακατεύω καλά το dressing με το κοτόπουλο μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά. Σερβίρω την κοτοσαλάτα, αν θέλω πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου