Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2017

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΠΕΣΤΟ ΔΥΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΛΑΔΙ ΤΡΟΥΦΑΣ













Είμαστε οπαδοί του ιταλικού πέστο! Αυτής της ιδιαίτερης σάλτσας που γίνεται πολτοποιώντας βασιλικό, παρμεζάνα, λίγο σκόρδο, κουκουνάρια και ελαιόλαδο και χρησιμοποιείται σε μακαρονάδες, ως συνοδευτικό σε ψητά κρέατα, ως ντιπ κλπ. Σήμερα είχαμε όρεξη για μακαρονάδα, αλλά βασιλικός δεν υπήρχε για να φτιάξουμε αυθεντικό πέστο. Έτσι αυτοσχεδιάσαμε για μια ακόμα φορά, φτιάχνοντας πέστο με δυόσμο, φιστίκια κάσιους και μυζήθρα! Το πήγαμε όμως ακόμα παραπέρα προσθέτοντας κοτόπουλο φιλέτο και ελαιόλαδο αρωματισμένο με τρούφα! Φυσικά θα μπορούσαμε να αναζητήσουμε κανονικό λάδι τρούφας σε κάποιο delicatessen, αλλά αφενός είναι ακριβό, αφετέρου βρήκαμε ελαιόλαδο μιας εταιρείας με έδρα τη Μεσσηνία που παράγει ελαιόλαδα αρωματισμένα. Το συγκεκριμένο ελαιόλαδο με άρωμα τρούφας ήταν εξαιρετικό για τη δουλειά που το θέλαμε! Εσείς φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανονικό λάδι τρούφας ή και να το παραλείψετε, γιατί η γεύση του πέστο δυόσμου είναι εκπληκτική από μόνη της!

Υλικά (για 2-3 μερίδες):
  • 250 gr. πένες ριγέ (ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μου)
  • 1 μεγάλο φιλέτο κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες
  • 1 κ.σ. πράσινη πάπρικα γλυκιά*
  • 1/2 κ.γ. πράσινη πάπρικα καυτερή*
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πολύχρωμο πιπέρι
  • Λάδι τρούφας (ή ελαιόλαδο αρωματισμένο με τρούφα) για το σερβίρισμα
Για το πέστο:
  • 2 χούφτες δυόσμο
  • 2 κ.σ. μυζήθρα τριμμένη
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 1,5 κ.σ. φιστίκια κάσιους
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
  1. Πολτοποιούμε καλά στο multi τα υλικά για το πέστο και το βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
  2. Βράζουμε τα ζυμαρικά 2' λιγότερα απ' όσο γράφουν οι οδηγίες του πακέτου και κρατάμε 1 φλ. από το νερό στο οποίο έβρασαν.
  3. Σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά σοτάρω το κοτόπουλο με τις πάπρικες. Αλατοπιπερώνω και ψήνω 3'-4' μέχρι να γίνει. Προσθέτω τις πένες, το πέστο και το νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών και ανακατεύω καλά, μέχρι να απορροφήσουν οι πένες το νερό και να δέσει η σάλτσα. Σερβίρω περιχύνοντας με λίγες σταγόνες λάδι τρούφας σε κάθε μερίδα.
  • (*) Τις πράσινες πάπρικες θα τις βρείτε σε καταστήματα μπαχαρικών. Αν δεν τις βρείτε, αντικαταστήστε τις με ψιλοκομμένες πράσινες πιπεριές κέρατα και τσίλι ή άλλες καυτερές πιπεριές, κατά το γούστο σας. Θα τις σοτάρετε μαζί με το κοτόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου