Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

ΚΟΥΝΕΛΙ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΛΑΧΑΝΟ ΚΑΙ ΜΠΥΡΑ













Σήμερα ήταν από τις μέρες που αποφασίσαμε να μαγειρέψουμε κάτι λίγο πιο δημιουργικό! Συνδυάσαμε το νοστιμότατο κρέας του κουνελιού με κόκκινο λάχανο, το μαγειρέψαμε σε μπύρα και το αρωματίσαμε με 2-3 υλικά που του έδωσαν μία ξεχωριστή, αλλά ταυτόχρονα διακριτή γεύση. Με άλλα λόγια κανείς δεν πρόκειται να μπερδευτεί και να νομίσει ότι τρώει κάτι άλλο εκτός από κουνέλι. Σαν πιάτο είναι πλήρες, αν το συνοδεύσετε με φρέσκο ψωμί και λίγο τυρί της αρεσκείας σας! Εμείς, εφόσον η προσπάθειά μας πέτυχε, είναι βέβαιο ότι θα το επαναλάβουμε αρκετές φορές από 'δώ κι εμπρός! Εσείς, θα το δοκιμάσετε;

Υλικά (για 4 μερίδες):
  • Κουνέλι σε μερίδες (~1,2 kg.)
  • 1 kg. κόκκινο λάχανο κομμένο σε φέτες ~ 1,5 cm.
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 ξινόμηλο ξεφλουδισμένο και κομμένο σε μεγάλα καρέ
  • 500 ml. μπύρα
  • 1 κ.γ. μπαχάρι τριμμένο
  • 1 κ.γ. κεδροκούκουτσα κοπανισμένα
  • 1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρω τα κομμάτια του κουνελιού μέχρι να ροδίσουν καλά απ' όλες τις μεριές και τα αφαιρώ. Προσθέτω το κρεμμύδι και το πράσο. Συνεχίζω το σοτάρισμα μέχρι να γυαλίσουν και να μαλακώσουν και επαναφέρω το κουνέλι στην κατσαρόλα. Ανακατεύω και σβήνω με τη μπύρα. Βράζω για 5' και προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά, καθώς και νερό, περίπου μέχρι τη μέση της κατσαρόλας. Βράζω για περίπου 1 ώρα - 1 ώρα και 10' μέχρι να γίνει το κρέας. Σε αυτό το χρόνο θα έχει μαλακώσει καλά και το λάχανο και θα έχει λιώσει εντελώς το μήλο. Αφήνω το φαγητό να "ξεκουραστεί" και σερβίρω χλιαρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου