Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017

ΜΥΔΙΑ ΑΧΝΙΣΤΑ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ














Είναι από τις λίγες φορές που αγοράζουμε φρέσκα μύδια. Κι αυτό, γιατί δυστυχώς δεν έχουμε άμεση πρόσβαση σε αυτά σε κάποιο ψαράδικο. Όμως εφόσον βρεθήκαμε στην κεντρική ψαραγορά της Αθήνας, δε μπορούσαμε να τα προσπεράσουμε! Τα αγοράσαμε, λοιπόν, και χωρίς δεύτερη σκέψη τα κάναμε έναν μεζέ-όνειρο! Χρόνος παρασκευής (χωρίς το καθάρισμα των μυδιών), ακριβώς 5'! Φυσικά, το καθάρισμα μας πήρε μισή ώρα, αλλά χαλάλι... Η γεύση άξιζε τον κόπο!

Υλικά:
  • 500 gr. μύδια
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. φινόκιο ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. μουστάρδα
  • 1/2 φλ. λευκό κρασί
  • 1/2 χούφτα άνηθος ψιλοκομμένος
  • Ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι (λίγο προαιρετικά)

Εκτέλεση:
Σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, σοτάρω το φρέσκο κρεμμύδι, το φινόκιο και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτω τα μύδια και ανακατεύω για 1' να λαδωθούν καλά. Σβήνω με το κρασί και προσθέτω τη μουστάρδα. Σκεπάζω με ένα καπάκι το τηγάνι και αφήνω τα μύδια να αχνιστούν για 2' και να ανοίξουν. Ξεσκεπάζω, προσθέτω τον άνηθο και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρω κατευθείαν, με ζεστό ψωμί, για να βουτήξω το νοστιμότατο ζουμί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου