Κυριακή, 3 Ιουλίου 2016

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ












Οι φίλοι της μακαρονάδας σίγουρα σήμερα θα αποζημιωθούν! Προμηθευτήκαμε στριφτάρια ζυμωμένα με χιώτικο μανταρίνι και μαγειρέψαμε ένα πιάτο που τα αξιοποιεί στο έπακρο! Μοσχαράκι στην κατσαρόλα με χυμό πορτοκάλι και διάφορα μπαχαρικά... και φυσικά τα στριφτάρια τα βράσαμε μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και όχι χωριστά! Τρίψαμε και λίγη νόστιμη χωριάτικη μυζήθρα και η μακαρονάδα εξαφανίστηκε με συνοπτικές διαδικασίες! Φυσικά όποιο ζυμαρικό προτιμάτε, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε! Σίγουρα θα το απολαύσετε!

Υλικά:
  • 500 gr. μοσχαρίσια σπάλα σε κύβους 5 cm.
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης σε καρέ
  • 1/2 φλ. κρασί λευκό
  • 3 κ.σ. οξύμελι (ή ξίδι μπαλσάμικο + μια πρέζα ζάχαρη)
  • 3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 250 ml. χυμός πορτοκάλι
  • 3 καρδάμωμα
  • 1/4 κ.γ. γαρίφαλο τριμμένο
  • Μια πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1 κ.γ. μαντζουράνα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • 350 gr. μακαρόνια (της αρεσκείας μου)
  • Τριμμένη μυζήθρα

Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρω το κρέας απ' όλες τις μεριές μέχρι να ροδίσει καλά και το αφαιρώ. Προσθέτω την πιπεριά, το κρεμμύδι και το σκόρδο καθώς και τα καρδάμωμα και τα σοτάρω μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι. Επαναφέρω το κρέας στην κατσαρόλα και σβήνω με το κρασί και με το οξύμελι. Βράζω 2' να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτω τη σάλτσα σόγιας, το χυμό πορτοκάλι και τα μπαχαρικά, εκτός από τη μαντζουράνα, μαζί με 1 lt. νερό περίπου. Αλατοπιπερώνω και βράζω σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα περίπου. Έπειτα προσθέτω τα μακαρόνια και τα βράζω σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Αν χρειαστεί έχω έτοιμο ζεστό νερό, το οποίο, αν χρειάζεται το προσθέτω σιγά σιγά, ώστε τα μακαρόνια να βράσουν, αλλά να παραμείνουν ζουμερά. Πριν σερβίρω προσθέτω τη μαντζουράνα και ανακατεύω. Σερβίρω με τριμμένη μυζήθρα ή άλλο τυρί της αρεσκείας μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου