Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2015

ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΣΧΑΡΑΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΓΙΑΣ-ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ













Σήμερα ήταν μέρα για μπάρμπεκιου! Ψωνίσαμε από το χασάπη μας έτοιμα χοιρινά σουβλάκια και τα ψήσαμε στη σχάρα. Όμως δεν περιοριστήκαμε σε αυτό. Τα είχαμε προηγουμένως μαρινάρει με ένα μείγμα πεντανόστιμων υλικών και τα σερβίραμε με μια σάλτσα που φτιάξαμε με αυτήν ακριβώς τη μαρινάδα. Είναι περιττό να πούμε ότι εξαφανίστηκαν εν ριπή οφθαλμού! Αν θέλετε να δώσετε το κάτι παραπάνω στο ψητό κρέας ή τη μπριζόλα σας, δοκιμάστε τη!

Υλικά:
  • 5 σουβλάκια χοιρινά
Για τη μαρινάδα/σάλτσα
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1,5 κ.σ. μουστάρδα
  • Χυμός από 1/2 πορτοκάλι
  • 2 σκ. σκόρδο τριμμένο
  • Θυμάρι
  • Ρίγανη
  • Μαντζουράνα
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Μαρινάρω το κρέας με τα υλικά της μαρινάδας για 2-3 ώρες. Στραγγίζω τα σουβλάκια και ψήνω στη σχάρα (ανάλογα τη θερμοκρασία της σχάρας και το πάχος των κομματιών του κρέατος ρυθμίζετε το χρόνο κατάλληλα. Προσέξτε μην παραψηθούν!). Σε αντικολλητικό τηγάνι προσθέτω τη μαρινάδα και βράζω σε μέτρια φωτιά για 2' μέχρι να δέσει. Περιχύνω τα σουβλάκια και σερβίρω με το αγαπημένο μου συνοδευτικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου