Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015

ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΥΡΑΣ-ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΚΑΙ STICKS ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ ΦΟΥΡΝΟΥ














Μια ξεχωριστή λιχουδιά σας έχουμε σήμερα! Έναν πρωτότυπο συνδυασμό με μοσχαράκι, μπύρα και γιαούρτι στην κατσαρόλα (με τα απαραίτητα μυρωδικά τους) τον οποίο συνοδεύσαμε, αντί με πατάτες τηγανιτές ή ρύζι, με γλυκοπατάτες κομμένες σε sticks και ψημένες στο φούρνο! Φτιάξαμε και αυτήν την κάπως "κουνημένη ρόδα" που βλέπετε στη φωτογραφία και το απολαύσαμε με το παραπάνω. Η ουσία είναι πως εφόσον επιλέξετε και εσείς τις γλυκοπατάτες για συνοδευτικό, θα έχετε ένα υπερπλήρες κύριο γεύμα! Αν επιλέξετε να σερβίρετε το μοσχαράκι μόνο του θα έχετε έναν υπέροχο μεζέ για τη μπύρα σας! Όπως και να 'χει θα το ευχαριστηθείτε!

Υλικά (για 4-5 μερίδες):
  • 500 gr. μοσχαρίσια ελιά σε μεγάλες μπουκιές
  • 6 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. μανιτάρια σε φετάκια
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης σε μέτρια κομμάτια
  • 1 πιπεριά κέρατο σε μέτρια κομμάτια
  • 330 ml. μπύρα (1 κουτάκι)
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. μαντζουράνα
  • 1/2 κ.γ. λεβάντα
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 150 gr. γιαούρτι (κατά προτίμηση light 2% λιπαρά)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
Για τις γλυκοπατάτες
  • 1 kg. κόκκινες γλυκοπατάτες (γιαμ) σε sticks (σα να προορίζονταν για τηγανιτές)
  • Κύμινο
  • Καπνιστή πάπρικα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι

Εκτέλεση:
  1. Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρω το μοσχάρι. Μόλις ροδίσει από τη μία πλευρά προσθέτω τις πιπεριές και συνεχίζω το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσει το μοσχάρι απ' όλες τις πλευρές. Προσθέτω το σκόρδο και τα μανιτάρια και σοτάρω μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς τα μανιτάρια και να αρχίσουν να βγάζουν τα υγρά τους. Τότε προσθέτω τη μπύρα και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το γιαούρτι, μαζί με λίγο νερό ώστε να σκεπάζονται ίσα ίσα τα υλικά. Βράζω για 1 ώρα περίπου σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το γιαούρτι. Ανακατεύω καλά να δέσει η σάλτσα.
  2. Όσο γίνεται το μοσχάρι, αναμειγνύω τις γλυκοπατάτες με τα μπαχαρικά και τις περιχύνω με λίγες κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύω καλά. Βάζω απάνω σε λαμαρίνα για το φούρνο μία λαδόκολλα και απλώνω επάνω τις γλυκοπατάτες. Ψήνω για 15' στους 200°C (λειτουργία αέρα). Σερβίρω το κρέας με τις γλυκοπατάτες περιχύνοντας με τη σάλτσα.
  • Προτείνουμε να ρίξετε μπόλικο πιπέρι στο φαγητό. Του ταιριάζει καταπληκτικά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου