Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015

ΠΡΑΣΟΡΥΖΟ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟ














Το περασμένο Σάββατο είχαμε έμπνευση και φτιάξαμε ένα ιδιαίτερο λαχανόρυζο, προχωρώντας την παραδοσιακή συνταγή ένα βήμα παραπέρα... Σήμερα όμως φτιάξαμε πρασόρυζο με σέλινο εντελώς παραδοσιακό! Είναι άλλωστε περίοδος νηστείας, επομένως για πολλούς που νηστεύουν, αυτού του είδους τα φαγητά είναι μια νοστιμότατη λύση! Επιπλέον είναι εύκολα στο μαγείρεμα και αξιοποιούν με τον καλύτερο τρόπο τα λαχανικά της εποχής! Καλή μας όρεξη!

Υλικά:
  • 600 gr. πράσα σε ροδέλες
  • 200 gr. σέλινο ψιλοκομμένο (χωριστά τα κοτσάνια από τα φύλλα)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 200 gr. ρύζι καρολίνα
  • 2 κ.σ. πελτές
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • 1/2 κ.σ. μπαχάρι
  • 1/2 φλ. λευκό κρασί
  • 1 κ.γ. μαύρη ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Χυμός λεμονιού (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση:
Σοτάρω όλα τα λαχανικά εκτός από τα φύλλα του σέλινου σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν. Προσθέτω τον πελτέ και τα μπαχαρικά και τα σοτάρω μέχρι να ανακατευτούν καλά με τα λαχανικά και να αρωματίσουν. Σβήνω με το κρασί. Προσθέτω το ρύζι. Ανακατεύω καλά και προσθέτω τη ζάχαρη και νερό μέχρι που ίσα να καλύπτει τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνω και αφήνω να βράσει για 15'-20' περίπου, προσθέτοντας σταδιακά ζεστό νερό αν χρειάζεται για να απορροφήσει το ρύζι και να γίνει. Στα τελευταία 5' του μαγειρέματος προσθέτω και τα φύλλα του σέλινου. Στο τέλος προσθέτω επιπλέον ωμό ελαιόλαδο. Σερβίρω προαιρετικά με χυμό λεμονιού όσο θέλω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου