Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015

ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ















Πήραμε φόρα με τα γλυκά και δεν κάνει (για ευνόητους λόγους)! Όμως δε μπορούσαμε να αντισταθούμε στην επιθυμία για πειραματισμό... Στην τελευταία μας ανάρτηση είχαμε φτιάξει ένα γλυκό με κρέμα τυριού. Λοιπόν, αυτή κρέμα μας περίσσεψε. Για να την αξιοποιήσουμε σκαρφιστήκαμε ένα διαφορετικό γλυκό που αυτή τη φορά τη συνδυάζει με κυδώνια βρασμένα στην κατσαρόλα με κρασί και διάφορα αρωματικά. Είναι εξαιρετικά εύκολο γλυκό που μπορεί να το φτιάξει οποιοσδήποτε χωρίς ιδιαίτερο κίνδυνο να μην του πετύχει. Έχει και το πλεονέκτημα ότι αν τυχόν αυτή τη φορά περισσέψουν κυδώνια, μπορείτε να τα συνδυάσετε με γιαούρτι και δημητριακά (αντί για σκέτο μέλι) και να τα φάτε για πρωινό!

Υλικά:
Για την κρέμα τυριού:
  • 100 gr. βούτυρο γάλακτος τύπου Κερκύρας
  • 100 gr. ανθότυρο
  • 100 gr. μανούρι
  • 200 gr. ζάχαρη άχνη
Για τα κυδώνια:
  • 500 gr. κυδώνια σε μικρά καρέ (περίπου 1 κυδώνι)
  • 50 gr. μέλι
  • 100 gr. καστανή ζάχαρη
  • 75 ml. κόκκινο κρασί
  • 1 βανιλίνη
  • 1 μικρό ξυλαράκι κανέλα
  • 3 γαρίφαλα
  • 1 φύλλο αρμπαρόριζα
Γαρνιτούρα:
  • Καρύδι χοντροσπασμένο
  • Κανέλα
  • Cranberries/Σταφίδες

Εκτέλεση:
  1. Για την κρέμα τυριού: Χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη για 20’ περίπου μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο και να διπλασιαστεί σε όγκο. Προσθέτω τα τυριά και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να πάρω μια απαλή και ομοιογενή κρέμα.
  2. Για τα κυδώνια: Σε κατσαρόλα βάζω όλα μαζί τα υλικά μαζί με 200 ml. νερό και βράζω σε μέτρια φωτιά μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά, να σχηματιστεί σιρόπι στην κατσαρόλα και τα κυδώνια να μαλακώσουν καλά. Δεν τα θέλω λιωμένα! (Αν χρειαστεί προσθέτω επιπλέον νερό.)
  3. Σύνθεση: Βάζω σε ένα μπολ 3 κ.σ. κρέμα τυριού και προσθέτω επάνω 2 κ.σ. κυδώνια. Πασπαλίζω με λίγη κανέλα, σιρόπι από τα κυδώνια και λίγο καρύδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου