Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014

ΚΟΚΟΡΑΣ ΦΡΙΚΑΣΕ ΜΕ ΣΕΣΚΟΥΛΑ














Ήρθε η ώρα να φτιάξουμε γι' άλλη μια φορά φρικασέ. Όμως αυτή τη φορά συνδυάζουμε κόκορα με σέσκουλα, που όπως αποδείχτηκε είναι ένας συνδυασμός εκπληκτικός! Το φαγητό μαγειρεύεται όπως οποιοδήποτε άλλο συνηθισμένο φρικασέ, επομένως μπορείτε να το δοκιμάσετε χωρίς το άγχος αν θα σας πετύχει ή αν θα βγει νόστιμο. Αυτό το εγγυόμαστε εμείς! Καλή επιτυχία!

Υλικά: 
  • 1 kg. κόκορας σε μερίδες
  • 1,5 kg. σέσκουλα
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1,2 φλ. κρασί άσπρο 
  • 5 φρέσκα κρεμμύδια σε ψιλές ροδέλες 
  • 1 μεγάλη χούφτα άνηθο ψιλοκομμένο 
  • Χυμός από 1,5 λεμόνι (ή όσο θέλω) 
  • 2 αβγά 
  • Αλάτι 
  • Πιπέρι 
  • Ελαιόλαδο 

Εκτέλεση:
  1. Βράζω τα σέσκουλα για 5’ να μαλακώσουν ελαφρά.
  2. Σοτάρω σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο το ξερό κρεμμύδι. Μόλις γυαλίσει και μαραθεί προσθέτω τον κόκορα και σοτάρω μέχρι να ροδίσει. Σβήνω με το κρασί. Αφήνω να βράσει για 1’-2’ και προσθέτω νερό μέχρι να καλύπτει το κρέας, καθώς και λίγο από τον άνηθο (2-3 κ.σ.). Βράζω σε μέτρια φωτιά για 30'. Προσθέτω τα σέσκουλα, τα φρέσκα κρεμμύδια και τον υπόλοιπο άνηθο και βράζω για ακόμα 30’ περίπου.
  3. Χτυπάω τα ασπράδια των αβγών μέχρι να ασπρίσουν, προσθέτω τους κρόκους και χτυπάω για λίγο ακόμα. Προσθέτω το λεμόνι και λίγο λίγο το ζεστό ζουμί από την κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς για να ψηθούν τα αβγά. Ενσωματώνω στην κατσαρόλα και σερβίρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου