Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΑΛΑΤΑ ΑΜΠΕΛΟΦΑΣΟΥΛΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ














Βρισκόμαστε στα μέσα του Σεπτέμβρη και στην αγορά βρίσκουμε τα τελευταία φρέσκα φασόλια. Εμείς στην τελευταία μας εξόρμηση προμηθευτήκαμε αμπελοφάσουλα και φτιάξαμε μια υγιεινή και νοστιμότατη σαλάτα για να τα αξιοποιήσουμε όπως τους αξίζει! Μας βοήθησε και η ποιότητα της ντομάτας που ήταν εξαιρετική... Σίγουρα παρόμοια σαλάτα με αμπελοφάσουλα και 2-3 ακόμα φρέσκα υλικά φτιάχνει ο περισσότερος κόσμος. Γιατί όχι κι εμείς;

Υλικά:
  • 200 gr. αμπελοφάσουλα
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 2 σκ. σκόρδο τριμμένο
  • 2 κ.σ. κατίκι
  • Ξίδι μπαλσάμικο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
  1. Βράζω τα αμπελοφάσουλα 10'-15', αναλόγως πόσο θέλω να "κρατάνε".
  2. Τα αναμειγνύω σε σαλατιέρα με τη ντομάτα, το σκόρδο και το δυόσμο και περιχύνω με ξύδι και ελαιόλαδο κατά το γούστο μου. Βάζω επάνω και το κατίκι και σερβίρω.
  • Σαφώς αντί για κατίκι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φέτα ή ξινομυζήθρα. Εμείς το προτιμήσαμε γιατί έχει πιο απαλή γεύση και λιγότερα λιπαρά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου