Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου 2014

ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΚΟΥΝΕΛΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΚΡΑΣΑΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ














Οι αγαπημένες μας μακαρονάδες επιστρέφουν σήμερα με μία εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή με κουνέλι! Πρόκειται για ένα φαγητό κατσαρόλας που συνδυάζει το κρασί, τη μουστάρδα και το γιαούρτι με τρόπο εξαιρετικό. Η σάλτσα μετά αναμειγνύεται με τα ριγκατόνι και το αποτέλεσμα είναι μια μακαρονάδα πρωτότυπη και απολαυστική. Εμείς είχαμε και ριγκατόνι από ζέα, που έκανε τη γεύση του πιάτου ακόμα πιο πλούσια! Χωρίς άλλη περιττή πολυλογία, ιδού:

Υλικά:
  • 1-1,25 kg. κουνέλι σε μερίδες
  • 500 gr. ριγκατόνι
  • 8 σκ. σκόρδο χοντροκομμένο
  • 2 φλ. κρασί άσπρο
  • Χυμό 1 λάιμ
  • 1/2 κ.σ. θρούμπι
  • 1 κ.σ. τζίντζερ σκόνη
  • 1/2 κ.σ. κουρκουμά
  • 2 κ.σ. μουστάρδα με κόκκους
  • 1/2 χούφτα κόλιαντρο ψιλοκομμένο (ή μαϊντανό)
  • 100 gr. γιαούρτι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Τριμμένη γραβιέρα (πικάντικη κατά προτίμηση)

Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρω τα κομμάτια του κουνελιού μέχρι να ροδίσουν καλά απ' όλες τις μεριές και τα αφαιρώ σε μια πιατέλα. Προσθέτω το σκόρδο και σοτάρω για 1' μέχρι να αρωματίσει, αλλά να μην καεί. Προσθέτω ξανά το κουνέλι και σβήνω με το κρασί. Βράζω για 2' και προσθέτω το λάιμ, το θρούμπι, το τζίντζερ, τον κουρκουμά, τη μουστάρδα και τον κόλιαντρο, καθώς και νερό μέχρι να σκεπάσει το κρέας. Βράζω για 70' σε μέτρια φωτιά. Έπειτα προσθέτω το γιαούρτι, ανακατεύω καλά να ομογενοποιηθεί και βράζω ακόμα 2'-3' μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρω με τα ριγκατόνι και πασπαλίζω με όση γραβιέρα θέλω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου