Σάββατο, 5 Ιουλίου 2014

ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΠΡΑΣΟ, ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΠΑΠΡΙΚΑ













Αισίως φτάσαμε στην τρίτη εκδοχή χοιρινής τηγανιάς (και κάτι μας λέει ότι θα προσθέσουμε και περισσότερες στο μέλλον). Αυτή τη φορά για να της δώσουμε το κατάλληλο άρωμα χρησιμοποιήσαμε ένα μείγμα μπαχαρικών που θα το βρείτε στη συνταγή μας για σπιτικό γύρο, φρέσκο δεντρολίβανο και καπνιστή πάπρικα! Δε χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε απαραίτητα το δικό μας μείγμα μπαχαρικών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα δικό σας, να ρίξετε κάρι ή κάτι αντίστοιχο στην ποσότητα που επιθυμείτε! Έχετε όμως πρόχειρο το κρασάκι, γιατί ως κρασομεζές προορίζεται η συνταγή! Καλή όρεξη!

Υλικά:
  • 750 gr. xοιρινό σπάλα σε μπουκιές 5 cm.
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα σκόρδα ψιλοκομμένα (ή 4 σκ. ξερά)
  • 1/2 πράσο σε ροδέλες
  • 1/2 φλ. κρασί λευκό
  • Χυμός 1 λεμονιού
  • Μείγμα μπαχαρικών για γύρο χοιρινό
  • Καπνιστή πάπρικα
  • Δεντρολίβανο φρέσκο
  • 1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Μαρινάρω το κρέας με το αλάτι και το μείγμα μπαχαρικών και την καπνιστή πάπρικα για λίγα λεπτά. Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρω το χοιρινό μέχρι να ροδίσει απ' όλες τις μεριές. Προσθέτω το κρεμμύδι, το σκόρδο και το πράσο και συνεχίζω το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν καλά. Σβήνω με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ (περίπου σε 2') προσθέτω το λεμόνι και το δεντρολίβανο. Βράζω σε μέτρια φωτιά για 45'. Έπειτα κατεβάζω από το μάτι, προσθέτω το μαϊντανό και ανακατεύω καλά μέχρι να ενσωματωθεί και να δέσει με τη σάλτσα. (Η σάλτσα στο τέλος του μαγειρέματος θα πρέπει να είναι σχεδόν στεγνή, σαν πηχτό σιρόπι. Γι' αυτό ρυθμίζω την ποσότητα του υγρού κατά το μαγείρεμα προσθέτοντας λίγο νερό, αν δω ότι στεγνώνει υπερβολικά πριν τα 45'.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου