Τετάρτη, 2 Ιουλίου 2014

ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ














Αυτή τη σεζόν (δηλαδή από τις αρχές του περσινού φθινοπώρου) έχουμε ασχοληθεί λίγο παραπάνω με την παρασκευή παραδοσιακών ελληνικών συνταγών, σε αντίθεση με την προηγούμενη σεζόν που είχαμε ρίξει το βάρος στις έθνικ κουζίνες. Σήμερα, λοιπόν, φτιάξαμε επιτέλους την παραδοσιακή πατατοσαλάτα της Μάνης με πορτοκάλι. Αν και κατά βάση χειμερινό φαγητό που εκμεταλλεύεται όλα τα προϊόντα που παράγει το χειμώνα η περιοχή (πορτοκάλια και ελιές) μπορούμε κάλλιστα να τη φτιάξουμε και αυτήν την εποχή χρησιμοποιώντας πορτοκάλια Βαλέντσια. Έχει πολύ ενδιαφέρουσα γεύση και μπορείτε να την εμπλουτίσετε ακόμα περισσότερο προσθέτοντας σύγκλινο, φινόκιο και μαϊντανό κατά το γούστο σας. Προς το παρόν καλή μας όρεξη!

Υλικά:
  • 400 gr. πατάτες βρασμένες σε μικρά κομμάτια
  • 2 πορτοκάλια
  • 5-6 πράσινες ελιές χωρίς το κουκούτσι
  • 5-6 μαύρες ελιές χωρίς το κουκούτσι
  • 1 κρεμμύδι σε σκελίδες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Βάζω τις πατάτες σε πιατέλα. Φιλετάρω το πορτοκάλι κρατώντας μόνο τη σάρκα του, αλλά φροντίζω να το κάνω πάνω από τις πατάτες, ώστε ο χυμός του να πέσει επάνω τους. Προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύω καλά και σερβίρω σε θερμοκρασία δωματίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου