Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2014

ΝΙΟΚΙ ΜΕ ΣΟΤΑΡΙΣΜΕΝΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΙΑ ΝΤΟΜΑΤΑ














Το καλοκαίρι βρίσκεται ήδη κοντά στο τέλος του δεύτερου μήνα του και οι θερμοκρασίες έχουν ανέβει πολύ! Έτσι, η κατανάλωση βαριών και λιπαρών φαγητών δεν ωφελεί και ιδιαίτερα τον οργανισμό. Γι' αυτό, λοιπόν, κι εμείς σήμερα προτείνουμε ένα φαγητό ελαφρύ, κάτι μεταξύ μακαρονάδας και σαλάτας με φρέσκα ιταλικά νιόκι πατάτας! Έτοιμο σε 5'-10' το πολύ, θα σας λύσει τα χέρια και δε θα σας βαρύνει το στομάχι!

Υλικά:
  • 500 gr. νιόκι
  • 200 gr. μανιτάρια σε φετάκια
  • 1/4 φλ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 250 gr. ντομάτα τριμμένη
  • 2-3 σκ. σκόρδο τριμμένες
  • 1 χούφτα βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. πετιμέζι
  • 250 gr. μοτσαρέλα
  • Ρεγκάτο τριμμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
  1. Αλατοπιπερώνω τα μανιτάρια. Σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, τα σοτάρω για περίπου 3' μέχρι να μαλακώσουν και σβήνω με το ξίδι. Μόλις εξατμιστεί τα κατεβάζω απ' τη φωτιά.
  2. Αναμειγνύω καλά τη ντομάτα, το σκόρδο, το βασιλικό, το πετιμέζι και τα σοταρισμένα μανιτάρια, μαζί με ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.
  3. Βράζω τα νιόκι σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου (δε θέλουν πάνω από 2'-3'). Είναι έτοιμα μόλις ανέβουν στην επιφάνεια του νερού. Τα στραγγίζω. Πασπαλίζω με το τριμμένο ρεγκάτο (όσο θέλω) και προσθέτω το μείγμα της ντομάτας. Έπειτα "μαδάω" από πάνω τη μοτσαρέλα και σερβίρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου