Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2014

ΦΑΣΟΛΙΑ ΧΑΝΤΡΕΣ ΣΤΙΦΑΔΟ














Το στιφάδο είναι ένα από τα αγαπημένα μας φαγητά ειδικά όταν το κάνουμε με κουνέλι! Όμως πέσαμε πάνω σε μια συνταγή που το κρέας είχε αντικατασταθεί από φασόλια χάντρες! Η ιδέα της συνταγής μας φάνηκε εξαιρετική. Επειδή, λοιπόν, οι χάντρες μας αρέσουν, και, καθώς είναι στην εποχή τους, αγοράσαμε φρέσκες από τη λαϊκή και φτιάξαμε ένα δικό μας στιφάδο το οποίο αποδείχθηκε εξαιρετικό! Έτσι, το μοιραζόμαστε μαζί σας. Μη διστάσετε να το δοκιμάσετε!

Υλικά (για 4 μερίδες):
  • 250 gr. φασόλια χάντρες
  • 500 gr. κρεμμύδια στιφάδου
  • 4-5 σκ. σκόρδο ολόκληρες
  • 1 ξυλαράκι κανέλα
  • 5 γαρίφαλα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • 1/4 κ.γ. κουρκουμά
  • 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι κομμένη στη μέση
  • 250 gr. ντομάτα τριμμένη
  • 1 χούφτα κόλιαντρο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρω τα κρεμμύδια μαζί με τα γαρίφαλα και την κανέλα μέχρι να λαδωθούν καλά. Προσθέτω το σκόρδο, τα φασόλια, την πάπρικα, τη δάφνη, τον κουρκουμά και την καυτερή πιπεριά και ανακατεύω να λαδωθούν καλά και αυτά. Προσθέτω τη ντομάτα και τον κόλιαντρο, καθώς και νερό μέχρι να σκεπάζει καλά τα φασόλια και βράζω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 45' περίπου. Αν χρειαστεί νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος προσθέτω αναλόγως. Στο τέλος η σάλτσα πρέπει να είναι δεμένη χωρίς πολλά υγρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου