Πέμπτη, 29 Μαΐου 2014

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΦΙΛΕΤΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ, ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΤΖΙΝΤΖΕΡ

Το φιλέτο κοτόπουλου, γενικά θεωρείται πως έχει ουδέτερη γεύση και άρα είναι κάπως αδιάφορο. Αυτή η άποψη δε μας βρίσκει ιδιαίτερα σύμφωνους, αλλά είναι γεγονός πως πράγματι "σηκώνει" πολλούς πειραματισμούς όσον αφορά τα υλικά με τα οποία μπορεί να μαγειρευτεί έτσι ώστε κάθε φορά να έχουμε και μία καινούρια ξεχωριστή γεύση! Σήμερα, για παράδειγμα, το μαρινάρουμε με φρέσκο τζίντζερ, μουστάρδα, μέλι και μπαχαρικά και δημιουργούμε ένα πιάτο ελαφρύ και εξαιρετικά νόστιμο! Μπορείτε να το συνοδέψετε μάλιστα με οτιδήποτε σας αρέσει! Κόπος; Σχεδόν μηδενικός!

Υλικά (για 4 μερίδες):
  • 4 φιλέτα κοτόπουλο ολόκληρα (~1 kg. συνολικά)
  • 1/2 φλ. χυμό λεμονιού
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. τζίντζερ τριμμένο
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • 1 κ.σ. κύμινο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. μέλι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση:
Αναμειγνύω καλά όλα τα υλικά και μαρινάρω με αυτά το κοτόπουλο για 2 ώρες (αν μπορώ να το μαρινάρω αποβραδίς ακόμα καλύτερα). Τοποθετώ τα φιλέτα μαζί με τη μαρινάδα τους σε ταψί και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 30'. Σερβίρω συνοδεύοντας με ρύζι ή πατάτες ή ό,τι άλλο προτιμώ και μια σαλάτα κατά το γούστο μου.

1 σχόλιο:

  1. Πολύ ωραιο το κοτοπουλο το ντοκιμασα και βγηκε φοβερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή