Σάββατο, 26 Απριλίου 2014

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ














Πραγματικά όταν έρχεται η ώρα για μακαρονάδα με λουκάνικα δεν κρατιόμαστε. Το γεγονός ότι το λουκάνικο δεν είναι και απ' τα πιο υγιεινά εδέσματα, μας κάνει να μην το χρησιμοποιούμε πολύ συχνά στα μαγειρέματά μας, αλλά όταν το κάνουμε είναι σίγουρο ότι και θα το αξιοποιήσουμε όπως του αξίζει και θα το τιμήσουμε δεόντως! Όπως κάνουμε σήμερα με την αγαπημένη μας μακαρονάδα! Και επειδή μια τέτοια συνταγή είναι μάλλον συνηθισμένη, εμείς προσθέσαμε 1-2 έξτρα πινελιές που την κάνουν λίγο πιο ιδιαίτερη! Καλή μας όρεξη!

Υλικά:
  • 500 gr. μακαρόνια
  • 500 gr. χωριάτικο λουκάνικο σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 5 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 500 gr. ντομάτα τριμμένη
  • 1/2 φλ. κρασί λευκό
  • 2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 1/2 χούφτα μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Χυμός και φλούδα από 1/2 πορτοκάλι
  • Μυζήθρα τριμμένη
  • Ελαιόλαδο
  • Λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση:
  1. Βράζω τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τα στραγγίζω. Προσθέτω λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.
  2. Σε κατσαρόλα με ελάχιστο ελαιόλαδο σοτάρω σε μέτρια φωτιά το λουκάνικο μέχρι να βγάλει το λίπος του και να ροδίσει. Προσθέτω το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρω μέχρι να γυαλίσει και σβήνω με το κρασί και με το ξίδι. Αφήνω να εξατμιστεί το αλκοόλ (περίπου 2') και προσθέτω τη ντομάτα και το πορτοκάλι μαζί με τη φλούδα. Βράζω για 20'-25' να δέσει η σάλτσα. Στο τέλος προσθέτω το μαϊντανό και ανακατεύω καλά.
  3. Σερβίρω τα μακαρόνια με τη σάλτσα και πασπαλίζω με το τυρί κατά το δοκούν.

1 σχόλιο:

  1. Νοστιμότατη παραλλαγή! Φτιάχνω κάτι παρόμοιο, χωρίς όμως κάποια υλικά όπως ξύδι! Θα το δοκιμάσω πάντως πρέπει να το κάνει πιο πικάντικο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή